Onlosmakelijk


Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere. — Romeinen 8:38-39 (Herziene Statenvertaling)

Lezen:Rom.8:31-39

Wat is dit toch altijd weer een geweldige bemoediging. Geen enkel ding, persoon of iets kan ons scheiden van de liefde van God, in Christus Jezus, onze Here. De duivel niet, zijn trawanten niet, dood niet, ziekte niet, gewoon helemaal niets. Want Zijn liefde voor ons is onlosmakelijk. Het is als een schaduw, die kun je ook niet losmaken van degene die in het zonnetje loopt. En dat is dus wel meteen de voorwaarde, we moeten wel in het zonnetje lopen. In de Zoon, met Hem verbonden zijn, want dan zien we het, maar zelfs als we dat niet doen, dan nog is Hij bij ons, is Zijn liefde voor ons er.

Onlosmakelijk aan ons verbonden, wat er ook door duistere machten wordt geprobeerd, niemand zal ze uit Mijn hand roven, zegt God (Joh.10:28) Dat is toch een geweldige troost, nietwaar?

Het geeft ons houvast in moeilijke dagen, bij slecht nieuws gesprekken, bij bezoeken aan de dokter waar je tegenop ziet. Zijn liefde voor ons is onlosmakelijk, wat er ook gebeurt!, want, staat er in het vorige vers: wij zijn meer dan overwinnaars!

De dood is een verslagen vijand, machten en krachten behoren bij een verslagen tegenpartij, alles is teniet gedaan door het kruis van Golgotha. Wij zijn aan de winnende hand, we hebben de overhand, want dezelfde Geest, Die Jezus uit de dood deed opstaan leeft in ons. Opstandingskracht! Yay!

Dus klaar met alle gemauw en geklaag, ertegenaan in die kracht. Ja, maar…. Ja maar is nee incognito! Zeg ja en amen en ga leven vanuit die kracht. Pak de tegenstander aan met de autoriteit die je van Hem gekregen hebt en versla hem, want niets kan ons scheiden van de liefde van God!

Als je dit gelooft, handel er dan ook naar! In Jezus naam!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s