Levend water


En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus daar en riep: Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien. — Johannes 7:37-38 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Joh. 7:37-46

Op de laatste dag van het feest, wat het Loofhuttenfeest was, doet Jezus iets opmerkelijks. Het was de gewoonte om zittende te leren en met de anderen op conversatietoon te spreken, maar nu staat Hij op en roept, er staat eigenlijk luid schreeuwen, luid uitroepen, de tekst van vandaag.

Hiermee sluit Jezus aan bij één van de hoogtepunten van het Loofhuttenfeest. Elke dag van het feest haalde een priester na de morgenoffers, omringd door het volk, met een gouden kruik water uit de vijver van Siloam (vgl. Joh.9:7). Onder gejuich en muziek werd dit naar het altaar gebracht, terwijl het volk de woorden van Jes.12:3 reciteerde: ‘dan zult gij met vreugde water scheppen uit de bronnen des heils’. Na één rondgang om het altaar en op de zevende dag zelfs na zeven rondgangen, werd dat water uitgegoten aan de westzijde van het brandofferaltaar, vanwaar het via een buis naar de tempelbeek Kidron stroomde (vgl. Joh.18:1), terwijl de tempelzangers met het volk o.a. Ps.118:25 zongen: ‘Och Here, geef toch heil!’ Dit alles symboliseerde als herinnering het water dat God tijdens de woestijnreis uit de steenrots deed stromen (Ex.17:6; Num.20:8-11) en als verwachting de stromen van heil die door de Messias gegeven zouden worden (vgl. Eze.47:1; Zach.14:8). (Studiebijbel)

Hij doelde hierbij op de Heilige Geest, Die het Levende Water is. Als wij vol zijn van die Heilige Geest, dan lopen we ervan over, dan stroomt het uit ons. Als wij dan ook iemand aanraken dan stroomt die stroom van de een naar de ander. Dat is waarom we op zieken de handen moeten leggen, zodat de Heilige Geest kan stromen en Zijn werk kan gaan doen. Dikwijls zou dat al genoeg moeten zijn. Ik heb wel meegemaakt dat ik iemand aanraakte en nog verder niet gebeden had en dat God hen al aanraakte.

Reinhard Bonkke zegt, we zijn als een elektriciteitskabel, onder hoogspanning. Als je hem laat liggen is er niets aan de hand, maar als je hem aanraakt kom je onder stroom te staan.

En die stroom kan mensen genezen, redden, bevrijden.

Het probleem is dat we niet altijd beseffen dat we die kracht, weet je nog Opstandingskracht, in ons hebben en op eigen kracht aan de gang gaan. Dan wordt het niks, maar besef dat die alles met zich meesleurende kracht in ons woont en de wereld op zijn kop kan zetten. Dat is wat ik wil, het compliment ontvangen wat Paulus en zijn kornuiten kreeg: deze zijn het die de wereld op zijn kop hebben gezet, en dan uiteraard voor de Here Jezus. En door die kracht, die stromen van levend water, kunnen wij ook weer leven brengen, waar we ook zijn, waar we de kraan openzetten.

Zorg dat je gevuld wordt, vandaag, verlaat je kerk niet voordat je die stroom ontvangen hebt en als je ervan uitdeelt, blijft het stromen en houdt het nooit meer op. Wees leven brengend, waar je gaat, vanuit die stroom van levend water! En zet de wereld op zijn kop, in Jezus Naam!

_________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s