Krachtig getuige zijn


Maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde. — Handelingen 1:8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Handelingen 1: 4-14

Dit is, als evangelist, een van mijn lievelingsteksten en misschien wel de meest geciteerde in mijn Opfrissers. Omdat het ook zo’n belangrijke tekst is, gerelateerd aan de Grote Opdracht en zo waar als morgen heel de dag en misschien wel het minst toegepast.

Het begint eigenlijk al in vers 7, waar het gaat over het Koningschap van Jezus. ‘Herstelt U in deze tijd, was de vraag van de discipelen? En dat was niet relevant, want het is niet aan ons om de tijden of gelegenheden te weten, zei de Here Jezus en dan komt onze tekst, die dus begint met ‘maar’, dus wat wel relevant is!

Vandaag de dag zijn er zoveel mensen bezig met de eindtijd en de wederkomst van de Here Jezus. ‘Hij komt spoedig!’ Horen we dan, en ja, dat zal. Vaak wordt er dan ook nog angst ingepompt door de eindtijd specialisten: de antichrist, de grote verdrukking, opname voor, tijdens of na, etc. Prachtig allemaal om je daar in te verdiepen, ‘maar’….

De naderende komst van de Here Jezus dringt mij alleen maar om meer zielen te winnen voor Hem, zodat er zo min mogelijk verloren gaan. En iedere ziel, die we winnen gaat met Hem mee, als Hij komt!

Het tweede aspect van deze tekst is het werk van de Heilige Geest. Want hoewel ik een groot voorstander ben van tongentaal, is mijns inziens het bewijs dat je doop in de Heilige Geest ontvangen hebt, niet zozeer dat, overigens zo krachtige en sterke wapen, maar het feit dat je een krachtige getuige bent en dus mensen wint voor Jezus! Want getuigen is 1, maar het heeft een doel en dat is dat die ziel gewonnen wordt. Nu heeft zieltjes winnen een negatieve klank in ons land, omdat het betekent dat je mensen bij je clubje probeert te krijgen. Wel de enig plaats waar ik mensen uit probeer te krijgen is hun verloren staat en de transformatie van het rijk der duisternis naar Het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde.

En doordat we de Heilige Geest hebben ontvangen, als we in Hem gedoopt, vervuld, doordrenkt zijn, hebben we de Opstandingskracht in ons en kunnen we op een krachtige wijze getuigen van Hem zijn en de mensen het Koninkrijk van God inkrijgen.

Wil je weten hoe dat werkt? Kom dan a.s. Zaterdag naar Rotterdam, 9:30 Kom en Zie, onderstaand vind je de aanmelding, en laat je trainen om een zielenwinner te worden. Want zielen, die niet gewonnen worden, gaan wel verloren!

Heb je de Heilige Geest ontvangen? Ben je een krachtige getuige?

Nog even dit: het Griekse woord voor getuige heeft dezelfde betekenis als dat voor martelaar….. dus het kost je wat, uit je comfort-zone, in het koninkrijk, maar met de hulp van Gods Geest gaat je dat lukken, onbetwistbaar!

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s