Vrijgekocht


Maar toen de volheid van de tijd gekomen was, zond God Zijn Zoon uit, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet, om hen die onder de wet waren, vrij te kopen, opdat wij de aanneming tot kinderen zouden ontvangen. — Galaten 4:4-5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Gal.4:1-7

We zijn vandaag weer eens in Galatie, de landstreek waar de gemeenten lagen aan wie Paulus deze brief stuurde. De gemeente werd geteisterd door religieuze Joden, die achter Paulus aan reisden en probeerden het zaad van het evangelie van de genade te roven door te vertellen dat men niet behouden kon worden als men zich niet aan de Joodse wetten en tradities hield. De boodschap van rechtvaardiging vanuit het geloof liep gevaar, zoals dat nu, vandaag de dag, nog steeds gevaar loopt. Steevast krijg ik commentaar op mijn stukjes als die weer eens over dit overwerp gaan. Ik ga echter nooit in discussie. Deze Opfrisser is het product van mijn stille tijd en je pakt het, of je pakt het niet. Maar ik ervaar dat God zo door mij spreekt en velen hier dan ook iedere dag mee zegent.

Het is ook zo ontzettend onwerkelijk dat we het eeuwige leven, en dat begint dus al hier, gratis en voor niets krijgen. Daar moet toch iets tegenover staan?

Het enige wat gedaan moet worden is acceptatie van het geschenk van de genade, en dat krijg je door geloof. Door te geloven dat het offer van de Here Jezus genoeg is, meer dan genoeg, om je te redden van de eeuwige straf. Jesaja profeteerde het al: de straf, die ons de vrede aanbrengt, was op Hem en door Zijn striemen zijn wij genezen. (Jes.53:5)

En je hoeft het alleen maar aan te nemen: Allen, die Hem hebben aangenomen heeft Hij macht gegeven om kinderen van God te worden (Joh.1:12) Je hebt dus die macht om een kind van God te zijn.

Door aanneming, schrijft Paulus hier, adoptie dus. We zijn kinderen van God geworden op het moment dat we de Here Jezus aannamen als onze Heiland en Verlosser. Heb je dat nog niet (nooit) gedaan: Ga dan naar www.gratisgeschenk.nl en doet het vandaag!

Genade is gratis, maar het kostte Hem Zijn leven, Zijn goddelijkheid, want die legde Hij af, toen Hij geboren werd, in de volheid van de tijd. Door God bepaald, op dat moment van de geschiedenis. Niet toevallig, nee een prachtig vooropgezet plan met als doel onze vrijlating uit de gevangenis van de wet en de angst voor God om het fout te doen. Ja, je moet je bekeren, maar dat is de vrucht van de genade, niet de voorwaarde. Daar zit het verschil en vanuit die ommekeer ga je anders leven, andere prioriteiten leggen.

En ja, dat mag bij heel veel mensen wel weer eens onder de neus gewreven worden, dat we meer in vuur en vlam zullen moeten staan voor Hem, maar wat je doet in Zijn Koninkrijk is geen voorwaarde voor een plekje in de hemel. Dat is alleen te volbrachte werk, want we zijn geen slaven meer, maar zonen, met alle rechten (en plichten) navenant.

Stop dus om je uit te sloven uit angst en ga je uitsloven voor je Redder uit liefde. Het lijkt hetzelfde, maar het is het niet. God ziet het hart aan….

Hoe is je hart?

U behoor ik toe
Heer ik heb u lief
En boven alles volg ik u
Vreugde van mijn hart
Kostbaarder dan goud
Ik leef voor u, want u houdt van mij

(Opwekking 550)

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

Doe je mee met de SWAT – stil Winning Activation Training op 5 oktober. a.s. In Rotterdam? Geef je hier op: http://www.soul-winning-action-training.ga

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s