Ik ben


En God zei tegen Mozes: IK BEN DIE IK BEN. Ook zei Hij: Dit moet u tegen de Israëlieten zeggen: IK BEN heeft mij naar u toe gezonden. — Exodus 3:14 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Ex.3:1-15

Mozes heeft een geweldige ontmoeting met God bij de berg Horeb. Zo’n 40 jaar geleden is hij uit Egypte gevlucht omdat hij iemand had doodgeslagen en nu is hij de kudde van zijn schoonpa aan het weiden en al rond de 80, jawel. Je zou denken, het is klaar nu, met pensioen. Maar God roept hem om het volk Israel uit Egypte te leiden. En dan vraagt Mozes eigenlijk aan God: hebt U niemand anders, dan? Maar God is vasthoudend. De tegenwerpingen worden verworpen. Als God je roept heeft het geen zin om in discussie te gaan, je gaat gewoon!

Dan vraagt hij naar Zijn Naam, wie kan ik zeggen dat mij gestuurd heeft? En noemt God Zijn Naam, IK BEN, Jahweh, de God Die er is en zal zijn, de Onveranderlijke.

Ja God is er, daar hoef je toch zeker niet aan te twijfelen? En als je dat doet, vraag Hem dan of Hij Zich wil openbaren, Hij wil niets liever. Er zijn vele getuigenissen van mensen die vroegen: God als U echt bestaat, dan…. en ze vulden een voorwaarde in. En God laat zich niet voor een karretje spannen, maar Hij wil wel je hart, Hij is een hartenjager! Hij openbaarde Zich dan ook aan hen!

Hij is er, het volk heeft dat 40 jaar ervaren, door de plagen in Egypte, de doortocht door de Rode Zee, bitter water wat zoet werd, het manna en lees het hele verhaal maar door. De God van wonderen. En dat is Hij nog steeds. Hij staat boven de natuurwetten, boven iedere dokter en uitspraak ervan, Hij is nog steeds ook de Jahweh Rapha, de God, Die geneest en noem maar op.

Hij is er. Geen wonder dat de Here Jezus de Farizeeën tegen Zich in het harnas joeg met Zijn IK BEN uitspraken. IK BEN de goede Herder, IK BEN, de deur, IK BEN de weg, de waarheid en het leven. Hij verwijst daar, indirect, op Zijn goddelijke natuur en zegt dus dat Hij God is, de IK BEN..

En in wat voor omstandigheden je ook verkeert: IK BEN is er, naast je, om je te helpen Hij laat je niet in de steek, al lijkt de nood nog zo hoog. Hij is er bij. En Hij is de onveranderlijke, Die is, Die was en Die komt. Hij is de constante factor in ons leven. Niet te missen, onmisbaar en de altijd Aanwezige.

Dat is toch geweldig om te weten?

Dus als Hij je roept, ga dan gerust op weg, Hij zal je niet begeven, Hj zal je niet verlaten!

__________________________________________________________________________________

* Luister hier de uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws\

* Wil je ons steunen? Word partner van Arbeiders in de oogst voor minimaal 5 euro per maand en ontvang het boekje “Wie ben ik?’ Gratis. https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

* Of via deze link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=qmkpbSOraSRMCLTpRUagN0PjBlAkdtk8

* De Opfrissers zijn ook in boekvorm verkrijgbaar in de webshop: http://arbido-webshop.nl

* Je kunt mij ook boeken als spreker in je kerkdienst of voor de workshop doeltreffend bidden. Kijk op http://ariedepaauw.nl

* Draag je geloof (uit) https://www.x

shirts.nl/

Een gedachte over “Ik ben

  1. Pingback: Ik ben |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s