Duif


En het geschiedde, toen al het volk gedoopt was, en Jezus ook gedoopt was en aan het bidden was, dat de hemel geopend werd, en dat de Heilige Geest op Hem neerdaalde in lichamelijke gedaante als een duif. En er kwam een stem uit de hemel die zei: U bent Mijn geliefde Zoon, in U heb Ik Mijn welbehagen! — Lucas 3:21-22 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Lukas 3:21-22

Ook de Here Jezus is gedoopt, volwassen en door onderdompeling. Volgeling van Jezus zijn begint dus met dat ook te doen, de eerste daad van Discipelschap is dus dopen. Zie mijn preek van een paar weekjes geleden.

En dan zo snel mogelijk, ondergaan in het watergraf en opkomen in een nieuw leven, op weg naar het Beloofde Land. Maar Hij werd niet alleen in water gedoopt, want nadat Hij dat had gedaan, daalde de Geest van God als een duif op Hem neer. Bewijs dat Hij de Messias, de Christus was: de Gezalfde. Pas daarna begon Zijn bediening en werd Hij in de woestijn geleid.

Als zelfs de Here Jezus, ook nog eens hoorbaar bevestigd door de Vader Hemzelf, de doop in water en de doop in de Heilige Geest nodig had, hoeveel te meer hebben wij dat dan nodig? Hij kon niet zonder, wij al helemaal niet.

En als dat allemaal gebeurd is, komt Gods hoorbare stem om te zeggen dat Hij een welbehagen in Hem heeft. Hij had toen nog geen zieke genezen, geen wonder gedaan, geen demon uitgedreven, laat staan een dode opgewekt. Nee, God had een welbehagen in Hem, omdat Hij gehoorzaam was. Hij was naar de aarde gekomen om te worden zoals wij (behalve de zonde). Hij hoefde Zich niet te laten dopen als teken van het afwassen van de zonde, want die had Hij niet. Maar Hij deed het om ons in alles gelijk te worden. Dan begon Zijn bediening en de tekenen en de wonderen waren niet van de lucht. Ik las net een quote op Facebook wat hier geweldig bij aansluit:

❤💯Great moves of God are usually preceded by simple actsof obedience.//Steven Furtick❤🔥 #

Of te wel: Grote bewegingen van God worden meestal voorafgegaan door eenvoudige daden van gehoorzaamheid. Mooi toch?

Het begint allemaal met Hem gehoorzamen, doen wat Hij zegt, in het kleine, eenvoudige daden en dan geniet God van ons. Geen gehoorzaamheid uit angst, maar uit liefde. En dan komt Zijn zegen met bakken tegelijk!

Nog niet gehoorzaam geweest in het kleine? Begin er dan maar eens mee en laat je dopen door onderdompeling op grond van jouw geloof en niet op dat van je ouders….

Je hoeft het niet met me eens te zijn, lees je Bijbel maar eens wie er wanneer gedopt werd en wat de betekenis is van de doop in de brieven van Paulus en kijk of een kindje dat kan en beslis dan nog eens.

Fijne dag vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: