Sleutels


En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf.  Openbaring 1:17-18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Openbaring 1: 1-18

Het moet een geweldige ervaring geweest zijn: Johannes was in de Geest, in extase, meegevoerd, hoe je het ook noemen wilt en Hij heeft een ontmoeting met Jezus. En toen hij Hem zag, viel hij als dood aan Zijn voeten (in de Geest) maar Hij legde Zijn rechterhand op hem (Psalm 139:10) en zegt dat hij niet bevreesd hoeft te zijn. Want Hij is de Eerste en de Laatste en de Levende, dood geweest en weer levende tot in alle eeuwigheid. En Hij heeft de sleutels van de dood en het dodenrijk!

Ja mensen, wij hoeven zelfs voor de dood net meer bang te zijn, want Jezus heeft de sleutels. Dat wil niet zozeer zeggen dat Hij bepaalt wanneer we sterven, maar dat Hij de macht heeft over de dood. Het is daarom dat we zelfs in Zijn Naam, macht hebben om doden op te wekken. Ik heb het nog niet meegemaakt, maar ik geloof dat we het gaan zien. Er zijn al vele getuigenissen daarvan en we vinden het ook in de Bijbel terug, bij Petrus en Paulus. Het is een van de dingen, die Jezus deed en waarvan we de belofte hebben dat we die ook zouden doen (Joh.14:12)

En we weten dan ook dat het de Here Jezus is, die ons bij de poort opwacht en niet Petrus of een engel. Nee, Hij Zelf wacht ons op, Hij stond ook op van Zijn troon naast de Vader toen Stefanus gestenigd werd (Hand.7:56)

We hoeven niet bang meer te zijn, ook daar is Hij erbij. En als je laatste uur geslagen heeft en je bent een kind van God, dan heb je dat eeuwige leven al, dat heb je nu al, en dat koninksrijksleven mag je nu al leven. Ten dele, maar straks helemaal. Tot eer van Hem! De dood is een overgang, niet meer en niet minder en Hij gaat met je mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s