Aanstoot


Laten wij dan niet langer elkaar oordelen, maar oordeel liever dit: de broeder geen aanstoot of oorzaak tot struikelen te geven.   (Herziene Statenvertaling)Romeinen 14:13

Lezen: Rom. 14:1-17

Het gaat in de context over het eten van offervlees, wat de ene gelovige wel doet en de andere niet. Er wordt, door Paulus onderscheidt gemaakt, de ene noemt hij ‘zwakken’, die het niet doen en die het wel doen ‘sterken’, omdat die er niet van God vervreemd door raken. De ‘zwakken’ gaan erdoor twijfelen, en dat moet niet.

Het gaat er niet om wie er gelijk heeft, het gaat om de liefde onderling. Als je iets doet waardoor je een ander laat twijfelen kun je het beter laten. Maar meestal demonstreren de ‘sterken’ dat ze het wel doen en dan wordt het hoogmoed.

Je zie ook vandaag de dag discussies over allerlei geloofszaken, waarbij het houden van de sabbat en de joodse feesten er een van is, en de al op niet opname van de gemeente een ander, om nog maar niet te spreken van psalmen of opwekkingsliederen

En het gaat me er soms aan toe, daar lusten de honden geen brood van! En het staat open en bloot, iedereen kan het lezen! Ik schaam me dan soms, want zo geven we een slecht visitekaartje af….

Als je er aanstoot aan geeft, doe het dan niet, verleid een ander niet, maar zoek de eenheid. We hebben een wereld, die verloren gaat, te winnen en dat doen we niet door onze verschillen ten toon te spreiden op de sociale media. Dat doen we door één te zijn, ondanks de verschillen, want dan zal de wereld weten dat de Vader Zijn Zoon zond. We hebben nog wel een weg te gaan…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s