Klop


Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken, en hij met Mij.  Openbaring 3:20  (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Openbaring 3:14-22

De Here Jezus staat buiten, bij nog heel veel mensen, zelfs bij kerkmensen. Want velen weten niet of ze wel naar de hemel gaan als ze op dat moment zouden sterven. We komen dat zo vaak tegen als we op straat evangeliseren. Ook heel veel kerkmensen, en dan maakt de denominatie niet eens uit, denken nog steeds dat ze het moeten verdienen!

Maar hier staat het nog eens zo duidelijk: bekering (vers 19) = de Here Jezus binnenlaten in je hart. Hem uitnodigen. In de tijd dat deze brief aan Laodicea geschreven was, hadden de romeinse soldaten het recht om iemands huis binnen te dringen en er te verblijven. Ook in de tweede Wereldoorlog kenden we dat, inkwartiering, heette dat toen. Maar de Here Jezus dringt niet bij je binnen. Hij klopt netjes aan, en de knop van de deur is aan de binnenkant.

Het enige wat je hoeft te doen is de deur te openen, al is het maar op een kier en dan komt Hij binnen. Iemand vroeg eens, toen ik hem deze tekst uitlegde: ‘Moet ik dan gaan koken voor Hem?’ Leuk hoe mensen het soms praktisch maken. Maar een maaltijd houden met iemand, is een feestje, het is relatie, het is opbouwen van vriendschap, goede gesprekken hebben. Dat alles wil de Here Jezus met ons doen.

De vraag is nu natuurlijk: heb je de klop gehoord? Of denk je dat Hij binnen is, maar is Hij, door alle drukte en omstandigheden, buitengesloten? Dan klopt Hij weer, want Hij wil niets liever dan binnenkomen!

Open de deur van je hart, ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het vandaag! Het lezen van deze Opfrisser is al een klop op je deur op zichzelf. Laat Hem niet langer kloppen, doe open en ontvang Zijn liefde, Zijn vrede, Zijn vergeving en Zijn gemeenschap. Doe het nu, je zult er never nooit spijt van krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s