Genadeland


Ik zal hun afkerigheid genezen, Ik zal hen vrijwillig liefhebben, want Mijn toorn heeft zich van hem afgewend.  Hosea 14:5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hosea 14

Hoe jammer is het dat nog steeds mensen een beeld hebben van een toornende God, die bij de minste of geringste misstap de mens tart en slaat met ziekte en hen meedogenloos afstraft. Een beeld dat we deels in het Oude Testament ook tegenkomen, omdat God een gruwelijke afkeer heeft van de zonde, omdat die ons zelf verminkt en ziek maakt en in de ban van de satan brengt.

Maar onze God is en genadige God, dat wordt ook al in het Oude Testament gezegd en voorspeld. Want Golgotha is geweest. Het kruispunt van de geschiedenis. Want daar kwamen al Gods toorn, boosheid, afkeer en haat tegen de zonde op Zijn Zoon, de Here Jezus terecht. En nu ligt het aanbod van genade er voor ieder mensenkind. Groot of klein, met een beetje zonde of met het grootste strafblad ter wereld: er is redding voor een ieder, die gelooft!

We even nu in ‘Graceland’, Genadeland. Dat is geen land waar je maar kunt aan rotzooien en er geen wetten of regels zijn. Nee, de genade maakt je in staat om je van je afkerigheid te genezen en, door Zijn kracht, een Hem welgevallig leven te leiden. Zijn toorn heeft zich van ons afgewend, want die is op de Here Jezus gekomen. God is niet boos meer op ons, wat je ook uitgevreten hebt. Dat is genade, onverdiende gunst! Mensen die menen te moeten doom preken, moeten de Bijbel eens gaan lezen, onze God is een genadige God, rijk aan goedertierenheid. En dat aanbod van genade hoef je alleen maar aan te pakken, met beide handen, het accepteren en ervan gaan genieten.

Moet ik me niet bekeren dan? Ja, maar je bekering is het gevolg van de genade. Want als we het omdraaien, dat we eerst ons moeten bekeren en breken met allerlei dingen, zonder dat in de genade kracht te doen, is gedoemd om te mislukken, wat we zondigen allemaal. En dat moet je ’s avonds weer vol schuld en schaamte belijden dat het je weer niet gelukt is, net zolang tot je Hem niet meer onder ogen durft te komen. En satan lacht. Nee, bekering is dat je je omdraait naar God en dan komt Hij je helpen. Dat is je afkerigheid genezen, want Hij houdt van ons, zoveel, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, weet je nog!

Geniet van Zijn genade en neem die aan, als je dat nog niet gedaan hebt! http://www.gratisgeschenk.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s