Je bent belangrijk


Worden niet twee musjes voor een penninkje verkocht? En niet een van die zal op de aarde vallen buiten uw Vader om. En ook de haren van uw hoofd zijn alle geteld. Wees dus niet bevreesd, u gaat veel musjes te boven.  Matteus 10:29-31(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Mat.10:24-33

Wat men ook over je uitgesproken heeft, misschien in het verleden, of vandaag de dag nog: je bent belangrijk. Veel mensen worstelen met hun identiteit, beseffen niet dat God zo ontzettend veel van hen houdt. Weten niet waarom er dingen gebeuren, of juist niet en hebben dan last van een geestelijk minderwaardigheidscomplex. Maar, lieve mensen, dat komt niet van God. Het komt uit het brein van de tegenstander, die niets liever wil dan dat we onder de maat leven van wat God voor ons allemaal in petto heeft.

Maar de Here Jezus logenstraft deze leugen van satan, die zich, als we niet oppassen, in ons brein genesteld. Want als God zelfs al betrokkenheid heeft met musjes, die je destijds blijkbaar voor een stuiver kon kopen op de markt en eten was voor arme mensen, hoeveel te meer heeft Hij dat voor ons! En als zelfs al de haren op je hoofd geteld zijn, bij de een misschien wat minder dan bij de ander, hoeveel te meer is Hij bij alles wat ons aangaat betrokken. Laat niemand je wijsmaken dat nadat God de schepping gemaakt heeft Hij Zich terugtrok op een wolk en ons aan ons lot overliet. Golgotha is het bewijs van het tegendeel. We hebben een God, Die Zich in ieder detail van ons leven interesseert en erbij betrokken wil zijn. Want wij zijn Zijn kinderen en Hij zorgt voor ons. Ook al gebeuren er vreselijke dingen, dit komt uit een stukje over vervolging, dan nog is Vader God erbij. Want wij zijn belangrijk in Zijn ogen, kostbaar, zo kostbaar, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder, die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leeft.

Als zelfs het goedkoopste wat op de markt te vinden is en datgene wat weer aangroeit als je het afscheert, belangrijk voor Hem is, hoeveel te meer zijn wij dat als individu, als persoon. En Hij wil in ons wonen, met Zijn Heilige Geest. Hij wil ons maken tot een tempel waar Hij woont. Onverklaarbaar bewoond, zou je kunnen zeggen, door de Allerhoogst Himself.

Laat je dus nooit meer op een zijspoor arrangeren, maar besef wie je bent in Christus: waardevol, belangrijk, gewild en geliefd, een zoon met de autoriteit van de Vader, uitgekozen met een doel, met een plan. Want je bent belangrijk! Wie Ik? Ja, jij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s