Genadegroei


Maar groei in de genade en kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus. Hem zij de heerlijkheid, zowel nu als in de dag van de eeuwigheid. Amen. 2 Petrus 3:18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2Petr.3:17-18

Petrus besluit zijn tweede brief met de dagtekst van vandaag. Hij drukt het de lezers nog een keer op het hart: groei. En dat is belangrijk, want ook in het geloof is stilstand achteruitgang. Er is altijd meer, meer van Zijn glorie, meer van Zijn kracht, meer van Zijn genade en dat begint met het meer en meer kennen van Hem.

Hoe leer je Hem dan kennen? Ik vraag dat vaak aan mensen op straat, als ze eerst Zijn kracht hebben gezien: Ken je Jezus? Velen zeggen dan ‘Ja’, omdat ze wel eens van Hem gehoord hebben. Maar van gehoord hebben of kennen vanuit een diepe, intieme relatie, dat is nogal een verschil, hemelsbreed, want daar draait het nu net allemaal om. Je kunt Hem kennen doorallerlei rituelen, of omdat je de verhalen uit de Bijbel kent. Maar Hij verlangt zo naar je, om heel dicht bij je te zijn, je te verwarmen met Zijn liefde en met Zijn troost. Daarom wil Hij in je wonen en staat Hij aan de deur van ons hart en wil Hij zo graag naar binnen. Niet omdat Hij het koud heeft, maar juist om jou te verwarmen en niet alleen je koude hart, maar je hele innerlijk.

Daarom is de uitnodiging die we Hem doen nooit tevergeefs. Als we bidden: lieve Here Jezus, kom in mijn hart, dan komt Hij, al staat de deur nog op een kleine kier: Hij glipt naar binnen. En hoe meer ruimte we Hem geven, hoe meer Hij zal innemen! Maar Hij wacht, laat Hem niet te lang wachten en laat Hem binnen, helemaal.

Dat is groeien in de kennis en de genade. Want we hoeven het allemaal niet te verdienen, het is al betaald. Volbracht! Riep Jezus aan het kruis en dat is het, nu alleen nog maar aan en uitpakken, dat gratis geschenk!

www.gratisgeschenk.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s