Het evangelie volgens Jesaja


Voorwaar, onze ziekten heeft Híj op Zich genomen, ons leed heeft Hij gedragen. Wíj hielden Hem echter voor een geplaagde, door God geslagen en verdrukt. Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.  Jesaja 53:4-5 (Herziene Statenvertaling)

lezen: Jesaja 53

Misschien wel de meest aangehaalde tekst in mijn Opfrissers, de dagtekst van vandaag, maar hij is dan ook zo mooi en belangrijk. Zo’n 400 jaar voor de daadwerkelijke kruisiging schreef Jesaja dit al op, onder leiding van de Heilige Geest en het is vandaag nog krachtig. Het wordt wel eens het evangelie van Jesaja genoemd

Want het impliceert onze redding, ons behoud, wat in het Grieks niet alleen de toegang tot de hemel inhoudt, maar ook genezing, bevrijding, bescherming, Gods voorziening etc. daarom was het gisteren Goede Vrijdag, zeker voor de zes mensen die ik samen met de mensen met wie ik op straat was tot de Heer mocht leiden. Wat een feest, want daar deed Hij het voor! Opdat mensen weer terug kunnen komen bij God, zonder schuldgevoel, zonder veroordeling, omdat Hij het allemaal op Zich genomen heeft.

En de betaling voor onze ziekten deed Hij met Zijn striemen, 39 kreeg Hij er, en als je de film de Passion hebt gezien, dan weet je hoe erg dat was. Maar Hij deed het voor ons. We mogen onze genezing dan ook claimen, omdat er simpelweg voor betaald is en nog wel een hoge prijs. En we mogen het proclameren: door Uw striemen bèn ik genezen!

Iedere druppel bloed, vergoten door onze Heiland is onze redding, maar een drupje is al genoeg, want er is kracht in het bloed van Jezus! Om iedere ketting van verbondenheid te breken om je vrij te zetten van ziekte en zonde, halleluja.

Het is stille zaterdag vandaag, maar van mij mag je kabaal maken, in de hemelse gewesten om je genezing op te halen, om je heen, om te getuigen wie Hij voor je is en alvast als voorproefje op morgen, want Hij leeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s