Gaf de Geest


En roepend met luide stem gaf Jezus de geest. En het voorhangsel van de tempel scheurde in tweeën, van boven tot beneden.  Marcus 15:37-38 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Marcus 15:21-41

Jezus is niet dood, Hij heeft alleen Zijn Geest gegeven, is een mooie woordspeling op wat hier gebeurd door Visje, de christelijke tegenhanger van Loesje.

En het is waar, het besluit van het moment waarop lag bij Hemzelf. Hij gaf Zijn Geest, opdat wij Zijn Geest kunnen ontvangen, maar Hij bepaalde Zelf het moment. Meestal waren gekruisigden tegen het eind versuft en kwam er niet veel geluid meer uit, maar Jezus verheft nog eenmaal Zijn stem, Hij geeft, zegt Lukas, Zijn Geest in handen van de Vader. Nogmaals, Hij is niet het slachtoffer van een samenzwering om Hem uit de weg te ruimen, Hij is de Zoon van God, Die willens en wetens Zijn leven geeft, opdat wij kunnen leven, door Hem.

Wat is het geweldig dat we dat evangelie door kunnen geven, dat evangelie van de genade, ook gisteren op outreach, waar ik samen met een jongeman van 21 een team vormde en we drie mensen bij Jezus konden brengen https://handelingen2000nu.wordpress.com/2019/04/18/outreach-europe-arise/

Een geweldig moment als mensen hun hart openzetten voor Jezus en Hem uitnodigen, je ziet soms de veranderingen op de gezichten!

Maar dat kan alleen omdat er gebeurde wat we vandaag gedenken, daarom is het en was het de Beste Vrijdag ooit! Want door Zijn offer hebben wij de toegang tot de Vader, op hetzelfde moment scheurde het voorhangsel en mogen we, iedereen vrijelijk binnenwandelen. Wat een wonder. Ik refereerde er van de week al aan in Bloed en water.

Dus welkom en verwelkom iedereen bij de Vader en laat die boodschap klinken van de genade. Nooit meer eigen werken, alles gratis en voor niets: leven voor een ieder die gelooft,

ik wens je een Goede Vrijdag!

Een gedachte over “Gaf de Geest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s