Vrede bij God


Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede bij God door onze Heere Jezus Christus. Romeinen 5:1 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Rom.5:1-11

Een van de geweldigste dingen, die de Here Jezus voor ons aan het kruis vrijzette, was dat we nu vrede hebben met God. Velen leven met een angst voor God, zijn bang dat, wanneer ze iets fout doen, God hen meteen zal straffen met een vreselijke ziekte of iets anders. Dat is het beeld wat min of meer ook wel in het Oude Testament wordt geschetst, deels maar hoor, want ook daar klinkt de genadeboodschap door. Het is ook de boodschap die religie ons wil doen geloven, dat we onze stinkende best moten doen om Gods genade te verdienen.

Maar toen Hij stierf en het uitriep; ‘Het is volbracht’ was het ook klaar. 1Kor.5:19 zegt ‘God was het namelijk Die in Christus de wereld met Zichzelf verzoende, en aan hen hun overtredingen niet toerekende; en Hij heeft het woord van de verzoening in ons gelegd.’

Dat is toch geweldig? Al onze zonden, dus die we hebben gedaan, die we nog doen en zelfs die we nog zullen doen, worden ons niet meer toegerekend! Dus God is niet meer boos op ons, ook niet als we de fout ingaan, want Jezus heeft al Zijn boosheid gedragen in die tijd van drie uur dikke duisternis en toen Hij uitriep: Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?

Dat deed God, zodat wij nooit meer verlaten zouden zijn. De straf, zegt Jesaja 53, die ons de vrede aanbrengt was op Hem en door Zijn striemen zijn we genezen! Halleluja.

In deze week, voorafgaand aan pasen is dat zo geweldig om daar bij stil te staan.

Vrede met God. Ik laat wel eens mensen diep inademen als ze even daarvoor hun leven aan de Here Jezus hebben gegeven. Ze ademen dan die rust in en proeven dat ook. Vrede met God, innerlijk is ieder mens daar naar op zoek, verlangt ieder mens ernaar, sinds de tijd dat het zo wreed geroofd werd tijdens de zondeval. Maar het is beschikbaar, niet in religie, maar alleen in geloof. Want ons geloof rechtvaardigt ons voor God, ons geloof in het verzoenend sterven van de Here Jezus, dan en dan alleen heb je die vrede, die rust. Geweldig toch?

—————————————————-—————————————————————

* Lees hier het verslag van de Soul-winning-Action-Training van 6 april jl: https://handelingen2000nu.wordpress.com/2019/04/06/soul-winning-action-training-6-april-2019/

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Vrede bij God

  1. Pingback: Opofferen |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s