Jagen en streven


Jaag de liefde na en streef naar de geestelijke gaven, en vooral daarnaar dat u mag profeteren.  1 Korintiers 14:1 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Kor.14:15

Zijn er mensen die menen dat de gaven van de Geest voor toen waren? Ja, helaas, die zijn er. En ze doen het werk van de Heilige Geest zo tekort, want in 1Kor 13 lezen we wel dat profetie zal verstommen en ook de andere gaven er niet meer zullen zijn als het ‘volmaakte’ gekomen is. Men denkt dan dat daarmee de heilige schrift wordt bedoeld, die we pas in 325 hebben vast gesteld (concilie van Nicea,] maar pas in 400 n.C. werd bekrachtigd. Maar hoe goed de Bijbel ook is en hoe ik ook van Zijn Woord hou, alles is nog niet volmaakt, kijk om je heen. Als we ooit de geestelijke gaven hebben nodig gehad, dan is het nu.

Een ander misverstand is dat je maar 1 of een paar gaven hebt ontvangen, maar Paulus roept ons hier op om naar alle gaven te streven, en dan moet je niet denken dat je ze moet ontvangen, nee, het zijn niet jouw gaven, maar die van de Geest en als de Heilige Geest in je komt wonen, dan neemt Hij al Zijn gaven mee. Dat profetie hier uitgelicht wordt, is omdat in Korinthe het accent lag op tongentaal, want als je dat had, dan was je super geestelijk, onzin natuurlijk, alle gaven zij belangrijk. En natuurlijk is het vertolken van Zijn stem geweldig en moeten we daarnaar streven omdat een profetie sticht, vermaant en bemoedigt, dus andere mensen worden er door opgebouwd, terwijl tongentaal alleen jezelf sticht (Wie dat niet nodig heeft….)

Nee het hele pakket, alle Kadootjes mag je uitpakken en ermee experimenteren, ernaar streven. Er naar verlangen. Doen we dat? Willen we nog wel meer van Zijn Geest? Het is in onbeperkte mate beschikbaar voor iedereen die ernaar verlangt, er naar streeft. Maar het mag nooit losgekoppeld worden van de liefde. Daarom staat hoofdstuk 13 ook tussen 12 en 14 in en zegt Paulus dat we die moeten najagen, er achter aan gaan. Want geestelijke gaven, hoe mooi ook, zijn zonder de liefde tot elkaar alleen maar schel en rinkelend en maken meer kapot dan je lief is.

Het is geweldig om te wandelen en te groeien in de gave van de Geesten te zien dat God een ieder van ons kan gebruiken daardoor. Strek je er daarom naar uit, naar alle negen en zie dat God nog steeds Dezelfde is, gisteren vandaag en tot in eeuwigheid!

—————————————————-—————————————————————

* Lees hier het verslag van de Soul-winning-Action-Training van 6 april jl: https://handelingen2000nu.wordpress.com/2019/04/06/soul-winning-action-training-6-april-2019/

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s