Vesting


De HEERE is goed, Hij is tot een vesting op de dag van de benauwdheid. Hij kent hen die tot Hem hun toevlucht nemen.  Nahum 1:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Nahum 1:1-8

Deze mooie woorden, in de tekst van vandaag, komen uit een bijbelboek wat niet zo bekend is. Nahum kreeg een last van God om te profeteren tegen Nineve. De profetie kwam uit in 612 voor Christus, toen deze hoofdstad van het Assyrische rijk ten val werd gebracht.

Maar midden in de teksten over een toornige God, die de zonde niet ongestraft laat, maar die ook geduldig is, staat deze tekst. Dat de HEERE goed is: JHWH Tov, dat Hij een vesting is op de dag van de benauwdheid, dus in gevaar, in stress, in zorgen. Hij kent hen, die tot Hem de toevlucht nemen.

Dat kennen is het sleutelwoord. Het is niet alleen dat je Hem kent, weet wie Hij is, maar het gaat om relatie, heel intiem. Dit woordje wordt ook wel gebruikt om een seksuele relatie te omschrijven. Maar het heeft ook ‘zorgen voor’ in zich, wat de BasisBijbel (zie plaatje) gekozen heeft. En dat is toch geweldig!?

Als we Hem kennen, een relatie met Hem hebben, dan zorgt Hij voor ons als we bij Hem de toevlucht nemen, als we dus op Hem vertrouwen. Dan gaat Hij een oplossing geven, in wat voor nood je ook zit. Want Hij is goed, weet je nog? Hij is een Toffe God! Niets en niemand gaat Hem te boven. Trouwe en barmhartig. Dus wat er ook in je leven speelt: schuil bij Hem, werp je zorgen op Hem zoals van de week al beschreven in Zorgverzekering en vertrouw erop dat het goed komt, geloof heet dat.

Want Hij kent je en Hij zorgt voor je. Dus wat zitten we dan nog te mauwen? Schouders recht en ertegenaan! Wij hebben een God Die voor ons zorgt en wie zou dat nu beter kunnen doen?

—————————————————-—————————————————————

* Lees hier het verslag van de Soul-winning-Action-Training van 6 april jl: https://handelingen2000nu.wordpress.com/2019/04/06/soul-winning-action-training-6-april-2019/

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s