Zorgverzekering


Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u.  1 Petrus 5:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Petrus 5:5-9

In Nederland kan je je werkelijk voor alles verzekeren. Dat heeft dan ook wel een prijs, want hoe hoger het risico, hoe hoger de premie, maar oké, het zij zo.

Maar in de geestelijke wereld hebben we een nog betere verzekering, een zorgverzekering, met garantie en die kost niets! Dat is de zorg van onze hemelse Vader voor Zijn kinderen, voor jou en mij. Als Hij zelfs al Zijn ogen op de musjes heeft, hoeveel te meer op Zijn kinderen!

Zorgen maken heeft dan ook geen enkel zin. Niets voor niets gaat de volgende tekst over de rondgaande duivel. Ons zorgen laten maken is een van zijn slinkse tactieken. Want als we ons zorgen maken, kunnen we ons niet meer concentreren, ons niet meer focussen op God. ‘Ja, maar’, hoor ik al weer, ‘maar ja’ maar is nee incognito. Het staat zo veel keer in de Bijbel en het is zelfs een gebod, ook hier: maak je geen zorgen!

Werp je zorgen van je af, want het is ballast. Kun je, door je zorgen te maken, er iets aan veranderen? Nee, als je ’s nachts ligt te piekeren word je alleen maar vermoeider, kun je je nog slechter concentreren en groeien je problemen alleen maar, het wordt een neergaande spiraal.

Maar werp ze niet alleen af, werp ze op Hem, want Hij zorgt voor je. De werkwoordsvorm in het Grieks zegt eigenlijk dat we het al gedaan zouden moeten hebben. Ik heb het al vaker verteld en gezegd: zorgen maken is zonde, omdat je tegen Gods gebod ingaat. Bekeer je er dus van en werp ze op Hem, in gebed. Je hoeft je kop niet in het zand te steken, maar je kunt vrijelijk en onbezorgd ademhalen. Een soldaat hoeft zich geen zorgen te maken over zijn soldij, een kind van God evenmin over zijn financiën, want God zorgt, in Hem hebben we de beste zorgverzekering, ever!

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Zorgverzekering

  1. Pingback: Vesting |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s