Mens en God


En u, Mijn schapen, schapen van Mijn weide, u bent mens, maar Ik ben uw God, spreekt de Heere HEERE.  Ezechiel 34:31 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Eze. 34:20-31

Ezechiel 34 is een hoofdstuk wat gaat over slechte herders en het oordeel wat ze over zichzelf afroepen. Ze hebben niet te zorgen voor zichzelf, maar voor de kudde. Dat is ook wat de Here Jezus zegt: de goede herder geeft zijn leven voor zijn schapen, want zijn schapen zijn zijn alles. Hij zorgt voor ze, koestert ze, gaat er naar op zoek als er eentje is afgedwaald en zoekt net zo lang door totdat hij hem vindt. En natuurlijk mag je de derde persoon enkelvoud ook met een hoofdletter lezen. Want zoals een menselijke herder dat al doet, hoeveel te meer onze Goede Herder! Wat een boodschap zo aan het begin van deze nieuwe maand en deze nieuwe week. Want wat er ook te gebeuren staat: we hebben een herder die voor ons zorgt. Oftewel JHWH Rowi en JHWH Rowi is ook JHWH Jireh, de God, Die voorziet. Zo mooi hoe de BasisBijbel dit vers vertaalt: de schapen van Mij weide zegt niet zoveel, maar de schapen voor wie Ik zorg wel!

In een tijd waar er altijd weer factoren kunnen zijn, die onzekerheid over je toekomst werpen, en ik spreek nu uit eigen ervaring, is dat een geweldige troost en bemoediging. Want wat er ook gebeurt, we hebben een Goede Herder, Die voor ons zorgt en die ervoor zorgt dat we niets tekort komen. Want wij zijn mens, maar Hij is God, Elohim, de Scheppende God, maar ook de Here HERE, Adonai JHWH, de Eeuwige, de God, Die er is en de Onveranderlijke is. Want zoals Hij toen zorgde voor de schapen van Israel, zo zorgt Hij nu voor ons, iedere dag weer. Daar heb je geloof voor nodig om dat te omarmen, maar zelfs dat wil Hij je geven.

Dank U wel, Here God, dat U mijn Herder en mijn Verlosser bent, de God, Die voorziet in al onze nood! U bent zo goed!

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s