Scherp zwaard


Want het Woord van God is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard, en het dringt door tot op de scheiding van ziel en geest, van gewrichten en merg, en het oordeelt de overleggingen en gedachten van het hart.  Hebreeen 4:12 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hebr.4:1-13

In dit gedeelte schetst de schrijver van deze brief, we weten niet wie dat is, sommigen zeggen Paulus, maar daar is geen bewijs voor, het Woord van God, in dit geval het geschreven woord van God, Logos, als een scherp, tweesnijdend zwaard.

Zo’n tweesnijdend zwaard was een krachtig wapen, mits goed gebruikt, zoals alle wapens. Het is niet nieuw op verschillende plaatsen vinden we dat terug:  Jes.49:2, Hos.6:5, Ef.6:17, Op.1:16 en Op. 2:12)

Zo zie je maar weer Prediker had weer gelijk: Er is niets nieuws onder de zon. Nu is het Woord van God uiteraard een krachtig wapen, want daarmee versloeg de Here Jezus de satan in de woestijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat we dit wapen kennen. Een soldaat moet zijn geweer regelmatig in en uit elkaar halen, het smeren en weer in elkaar zetten, hij kent het door en door, ook omdat hij er mee oefent. En dat is precies wat we met Gods Woord moeten doen. We moeten het ons eigendom maken, weten waar belangrijke sleutel teksten staan, want vergis je niet, satan kent het woord beter dan wij. Hij misbruikt het zo vaak, dat het lijkt alsof hij een engel van het licht is. En mensen die vals geld moeten opsporen leren niet wat de vervalsingen zijn, ze leren hoe echt geld eruit ziet, voelt en ruikt.

Ook wij moeten ons dan ook oefenen in het Woord, het memoriseren, het ons eigen maken en erover mediteren, overpeinzen bij dag en bij nacht, en daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. Prent het uw kinderen in, was de opdracht die de Israëlieten van God kregen (Deut:6:7) en dat is niks veranderd! En hoe jonger ze zijn hoe makkelijker dingen uit je hoofs leren gaat. En doen ze het niet op de zondagsschool doe het dan zelf, met een leuke beloning als ze het uit het hoofd kennen. De Engelsen hebben er trouwens zo’n mooie uitdrukking voor; learning ‘by heart’. Dus uit je hart kennen en dat is nog mooier. Want hoe onverslaanbaar zijn we als we Het Zwaard van de Geest, geleid door de Geest toepassen in ons leven! Dus let op, geleid door de Geest, want de letter doodt, maar de Geest maakt levend!

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s