Pand bewaren


Bewaar door de Heilige Geest, Die in ons woont, het goede pand, dat u toevertrouwd is.  2 Timoteus 1:14 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2 Tim.1:3-14

We beseffen vaak niet wat voor Kracht er in ons woont, door de Heilige Geest. Timotheüs krijgt van Paulus de opdracht om datgene wat hij hem heeft toevertrouwd, de boodschap van het evangelie te bewaren. Niet in de zin dat hij het op moet bergen voor later, maar dat hij er over moet waken dat het niet verwaterd, vermengd wordt met andere zaken of invloeden van andere godsdiensten. Vandaag aan de dag een waarschuwing die ons allemaal wakker zou moeten schudden. Want niemand van ons haalt het in zij hoofd om naar een vrijdaggebed in een moskee te gaan en zijn schoenen uit te trekken voor Allah, als bewijs van eer, toch? Maar hoevelen van ons zijn al verstrikt in het ‘christelijke humanisme’, zijn al geïndoctrineerd met het boeddhisme of het hindoeïsme, omdat toch alles maar moet kunnen. Ik deelde laatst iets op facebook over het merk ‘Rituals’ wat je overal kunt kopen. Als je eens op de website gaat kijken zie je dat de bron het hindoeïsme is, dat er gigantische boeddha beelden in de winkels staan, dat yoga gestimuleerd wordt e.d. Hele discussies had ik meteen, dat het geen kwaad kon, dat Hij Die in ons is meer is, dat we niet moeten leven vanuit angst en noem maar op. Maar niemand ziet het sluipende gevaar wat dit soort producten met je kunnen doen. Want ongemerkt nemen ze bezit van je gedachten, daar waar de geestelijke strijd plaats vindt en voor je het weet, bid je minder, lees je nog nauwelijks je bijbel etc. Echt, we moeten alert zijn en er acht op slaan als we waarschuwingen krijgen van de Heilige Geest, Die in ons woont.

Hoe meer wij Hem de ruimte geven om ons te leiden en te luisteren naar Zijn stem, hoe alerter we zullen zijn. Het pand wat we hebben is het zuivere evangelie van de Here Jezus Christus, dat een mens gered wordt uit genade, door geloof en niet door werken. Alles wat daar aan tornt moet geplaatst worden daar waar het hoort: de vuilnisbak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s