HERE van de Legermachten


Want uw Maker is uw Man, HEERE van de legermachten is Zijn Naam, en uw Verlosser is de Heilige van Israël, de God van heel de aarde zal Hij genoemd worden.  Jesaja 54:5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jesaja 54:1-10

Vooraleerst mogen we natuurlijk nooit vergeten dat deze profetie gaat over Sion, of te wel Jeruzalem. Dat verwoest zal worden, kinderloos is, omdat de kinderen, het volk Israel, is weggevoerd in ballingschap, en als een jonge weduwe, zonder kinderen = zonder toekomst, zal achterblijven. Dan klinken deze mooie woorden, waarvan we heden ten dage nog vervulling zien. Want wie aan Jeruzalem komt, komt aan de HERE der heerscharen, JHWH Zebaoth, de HERE van de hemelse legers. En degene die Jeruzalem vrijkoopt is de Heilige van Israel, Kadosh Jisrael, de God van heel de aarde Elohim Kolha-Ares. Want wat heeft onze God toch prachtige namen en wat is het jammer dat we ons in onze gebeden alleen maar beperken tot Here, al dan niet met 2 e’s en/of hoofdletters en zo vaak als stopwoord gebruikt in onze gebeden. In onze cursus over de oorlog tegen de heiligen beginnen we steevast met een of meerdere namen van God uit te leggen en te gebruiken. Omdat het zoveel meer laat zien van Zijn almacht en Zijn grootheid dan alleen maar Here. En Psalm 91 doet beloften over degenen, die Zijn Naam kennen.

Zo ook deze drie namen, die we hier vandaag tegenkomen.

Want de Herre van de hemelse Legers, JHWH Zebaoth laat iets zien van Zijn geweldige kracht en zijn macht over de engelen, de dienende geesten, die er zijn om ons tot hulp te zijn, een machtig leger dat ons beschermt, zodat we onze voet niet aan een steen stoten

De Heilige Israëls, Kadosh Jisrael laat iets zien van Zijn pan met Zijn volk, met Israel. En wat je ook van President Trump mag denken, hij heeft Jeruzalem erkent als hoofdstad en zegt nu dat de Golan-hoogte bij Israel hoort. De politiek staat op zijn achterste benen, maar hij neemt positie in. En na de verkiezingen van afgelopen week las ik in een post op Facebook van een pro-Israel groep, dat er nu een pro-Israel meerderheid is in de eerste kamer, waar dus ook de PVV en Forum voor Democratie bij horen….

God is nog niet klaar met Israel, we leven in een tijd dat veel profetieën over het volk en over Jeruzalem in vervulling gaan.

Maar God is dus ook de God over heel de aarde, de Elohim Kolha-Ares, want door Israel en Jeruzalem heen heeft Hij de gehele mensheid op het oog. En kocht de Here Jezus alle mensen terug, met Zijn bloed, toen Hij de hele wereld met God verzoende. De tegenstander heeft dus geen recht om ongelovigen gevangen te houden in hun verblindheid en onwetendheid en daarom is de oogst groot en moeten er dus meer arbeiders komen…. want Hij is ook de Heer van de oogst!

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s