Zoals Hij


Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is.  1 Johannes 3:2 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1Joh.3:1-17

ik mag van facebook niet meer delen in andere groepen, omdat de inhoud van de Opfrisser aanstootgevend zou zijn… helpen jullie mee om het goede nieuws te verspreiden en delen jullie het?

Het is altijd Gods doel geweest dat we op Hem zouden lijken. Daarom schiep Hij de mens naar Zijn beeld, naar Zijn gelijkenis. Hoe prachtig is het als een kind van je op je lijkt, niet eens zozeer kwa uiterlijk, maar zeker als het je (goede) eigenschappen heeft.

Wel precies zo geniet de Vader als wij op Hem, op Zijn Zoon lijken. Dat zal straks bij Zijn komst helemaal volledig en perfect zijn, maar nu al mogen en kunnen we ons daarnaar uitstrekken. Want wij zijn kinderen Gods. Ik hoor van mensen van orthodoxe origine zeggen, als ik met hen spreek tijdens evangelisatie op straat, dat je dat nooit kunt weten, maar dat is niet waar. Johannes, in zijn eerste brief, zegt het heel duidelijk, zie vers 1. Hoe erg moet het voor een vader zijn als zijn kind twijfelt aan zijn vaderschap en een DNA test laat doen? Zo zijn wij als we niet beseffen kinderen van God te zijn! Denk daar maar eens over na!

En door het werk van de Heilige Geest in ons, wordt Christus is ons, de Hoop der heerlijkheid, openbaar. Dan gaan we op Hem lijken in ons karakter: de vrucht van de Geest en de werken doen die Hij deed: de gaven van de Geest.

De Here Jezus zei tegen zijn discipelen dat het beter was dat Hij ging, omdat de Geest anders niet kon komen. Zijn doel was dat wat Hij deed, de werken van de duisternis verbreken, nu door Zijn discipelen, Zijn volgelingen, dus door jou en mij, zouden worden gedaan. Dat zou veel effectiever zijn. Daarom zegt Hij ook dat we dezelfde dingen, ja nog groter = meer, zouden moeten doen, want Ik ga tot de Vader.

Het is het doel van de tegenstander om dat nu juist onder te laten sneeuwen en ons te doen geloven dat het alleen voor grote Godsmannen en vrouwen is weggelegd. Kolder, leugen. Wanneer Gods Geest in je woont en je dus een kind van Hem bent is je doel: lijken op Jezus. Voor wie kan jij een Jezus zijn vandaag? Vraag de Heilige Geest je dat te laten zien en ja, het klopt, wij kunnen het niet, maar Hij, Die in ons is wel!

Ik wil lijken op Hem, jij ook?

—————————————————-—————————————————————

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En laat je activeren om effectief te zijn in Gods Koninkrijk. Geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Zoals Hij

  1. (2019-03-31zo, 08.30)
    Beste Arie De Paauw, wat jammer dat je deze reacties van FB gekregen hebt. Het is echter nogal consequent dat ze op zo’n manier met ‘reclame voor het Koninkrijk van God of het naar het beeld van God geschapen zijn’ omgaan. Het probleem van Mark Zukkerberg en de andere oprichters van FB is nu juist, dat zij besloten hebben niet meer bij Gods kinderen te willen horen, die hun identiteit zien in wat ze in Christus zijn (erfgenamen en pure familie), maar te kiezen voor wat de tegenstander van God het allerbelangrijkste vindt: meer te hebben dan wie ook op aarde.
    Dat begon klein: eerst iedereen laten wennen aan het gebruik van FB onder de garantie dat alle inlog gegevens nooit doorverkocht zouden worden en vervolgens de ommezwaai: ongeacht wetten en regels, wie overbiedt bedienen wij! Want de boetes door de EU mogen maximaal 10% zijn van de illegaal verworven winsten, dus het blijft kostendekkend…Vanuit de Mozaïsche Boeken bezien, zou zo’n boete nu juist minstens 120% van de gemaakte hele winst moeten bedragen, maar de EU rechters die de strafmaten bepalen hebben Gods zorg voor de mensheid ook al lang aan de kant geschoven. Ongelovige rechters houden alleen rekening met de aandeelhouderswaarden, net zoals de satan zelf ook.
    Overigens is dat nu net ook de reden dat ik nimmer ingegaan ben op verdienkansen binnen FB. Wie daaraan begint corrumpeert zich door ‘vrienden van de wereld te worden ‘, maar volgens de levende God: tegelijkertijd vijanden van Hem. Het past ook binnen het beleid zich alleen met gelijkgestemden te willen omgeven, FB vreest klaarblijkelijk de bederfwerende werking van de christelijke inbreng? En dat is nu net de reden dat ik mijn FB account zo lang mogelijk blijf gebruiken. Gods onmisbare wijsheid en vrede toewensend, groeten van Gerrit Smouter / bijwoner/ GerritAllah

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s