Volheid van God


Want in Hem woont heel de volheid van de Godheid lichamelijk. En u bent volmaakt geworden in Hem, Die het Hoofd is van iedere overheid en macht.  Kolossenzen 2:9-10 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Kol. 2:5-15

Deze teksten moeten we eens heel goed tot ons laten doordringen. Ze zijn namelijk levens-veranderend. Want als de hele Godheid, de volheid van de Godheid in de Here Jezus woonde, nadat ook Hij gedoopt was met de Heilige Geest, dan woont Die dus ook in ons. De Basis Bijbel vertaalt dat zo heel terecht. Dus wij zij zijn vol van de lichamelijke volheid van God, als we gedoopt zijn, doordrenkt zijn, vervuld zijn met de Heilige Geest. Dat is de enige reden dat we dezelfde werken kunnen doen, die Jezus deed, namelijk Hij, door de Heilige Geest, door ons heen. En dan zijn ook wij boven iedere overheid en macht verheven, wij = Hij, Die in ons is. Want dan is Hij, die Goddelijke volheid, die in ons is, meer dan hij, die in de wereld is.

Waar wij komen moet de duisternis wijken, moet de ziekte wijken, moet dood wijken. Waar wij binnenkomen, komt God binnen. Wij mogen Hem, zoals de priesters de ark in het Oude Testamant de ark op de schouders droegen, binnendragen. Dan verandert de atmosfeer, manifesteert de duisternis zich en moet die de biezen pakken.

Als iedere gelovige dit zou beseffen, dan ontwaakt er een krachtig leger, vol van de Geest, om de werken van de duisternis te verbreken. Dan maken we ons niet meer druk om wat voor dag we God eren (vers 16) Maar zijn we bezig met de werken te doen, die Jezus deed.

Als we vandaag er zo op uitgaan en vragen aan Hem om ons te vullen en te leiden en mensen op ons pas te brengen, moet je eens zien wat er gebeurt.

Vandaag deelde Robby Dawkins op facebook: Don’t allow your sins of only a little faith hold ya back…You aren’t waiting for Jesus to give you more. He’s waiting on us to activate the what He’s already given us. “All authority has been given to me and I am in you…” #nowaiting #sogood #healthesick #ministry #doit #mustardseed #faith

Vertaald zegt dat:

Laten je zonden of je kleine geloof je niet tegenhouden. Je hoeft niet op Jezus te wachten totdat Hij je meer geeft. Hij wacht op ons tot we te activeren wat Hij al aan ons gegeven heeft. ‘Alle macht en autoriteit is aan Mij gegeven en Ik ben in jou

Spannend? Dat zeker, saai, dat nooit! Ik zie uit naar jullie getuigenissen!

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Advertentie

2 gedachten over “Volheid van God

  1. Een paar jaar geleden sprak de Heere tot mij: Neem uw beddeke op en wandel. Ik snapte het niet, want ik was na 10 jaar al uit de rolstoel gestapt en kon weer lopen. Wat bedoelde Hij toch? Ik vroeg het Hem, maar ik kreeg er geen antwoord op. Nee, alleen maar telkens weer die tekst naar me toe op allerlei manieren. Maar hoe ik het ook in gebed bracht, ik begreep het niet. Het was 2 jaar later en ik was zoals altijd ’s morgens vroeg bezig met stille tijd. Bijbelstudie en gebed. Weer kwam die tekst, het kwam zo binnen en ik bleef maar bidden, ‘Vader, wilt U mij het duidelijk maken.’ Daarna ging ik in de keuken aan het werk. Maar ik was nog maar net bezig of ik hoorde de telefoon van facebook. Dan kon maar één iemand zijn, waar ik de laatste tijd contact mee had en dat was een evangelist uit Pakistan. Hij vertelde dat hij bij zijn zus was, die verlamd was. Gelijk ‘bam’ daar was de tekst. Ik vroeg hem of hij een Bijbel in de buurt had en of zijn zus in de buurt was, want ik wilde heel graag haar spreken, want God had een Woord voor haar. Het Bijbelgedeelte liet ik hem lezen in het Urdu, zodat zijn zus het zou horen. Daarna vroeg ik aan zijn zus of ze in Jezus Christus geloofde. Ze antwoordde met ja. Ik vroeg of ze wist dat haar zonden vergeven was door het bloed van Jezus Christus. En weer antwoordde ze ja. Daarna zei ik: God zegt tegen je: Neem uw beddeke op en wandel. In de Naam van Jezus sta op en wandel. En ze stond op en liep. Die blijdschap bij hun maar ook bij mij om zo God aan het werk te zien. Dan kun je Hem alleen maar loven en prijzen en danken! Er zijn nadien verschillende wonderen gevolgd, wat Hij deed en ik een instrument in Zijn hand mocht zijn.

    Like

  2. Pingback: Volheid van God |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s