Waardig te ontvangen


Het Lam Dat geslacht is, is het waard om de kracht te ontvangen, en rijkdom, wijsheid, sterkte, eer, heerlijkheid en dankzegging.  Openbaring 5:12 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Openb. 5:6-14

We bevinden ons vandaag in het boek Openbaring. Een heel moeilijk boek Waarover heel uiteenlopende meningen bestaan: de terugkomst van de Here Jezus.

Voor mij staat een ding helemaal onomstotelijk vast: Hij komt terug! Wanneer weet niemand, maar dat Hij komt staat vast. Als een huis. Nee, zeker niet behoor ik tot de preteristen, die geloven dat Hij al is teruggekomen.

We zien hier dat er in de hemel een gigantisch aantal engelen bij elkaar zijn 10000 x 10000 tallen, miljoenen dus en ze zingen en ze roepen. Ik heb ooit engelen horen zingen, tijdens de Presence conferentie, 2 jaar geleden. Wat was dat geweldig mooi en indrukwekkend, dat vergeet je je leven niet meer!

Hier roepen ze het uit, uit miljoenen kelen: dat het Lam, dat geslacht is, en dat is natuurlijk de Here Jezus, de enige, Die waardig was om de boekrol te openen, het waard is om kracht te ontvangen en de rijkdom, wijsheid sterkte, eer, heerlijkheid en dankzegging. En dat is natuurlijk zo. Want alleen door Zijn offer is het mogelijk geworden dat de mensheid gered werd van de dood en verlost uit de greep van satan. En alle dingen die Hem worden toegewenst heeft Hij al, zijn al in Zijn bezit. Dat is het mooie en Hij deelt daarvan uit aan ons, Zijn volgelingen. Want willen we de grote eindtijd oogst binnen halen, dan hebben juist datgene wat aan Hem wordt gewenst nodig en we hebben het ook al, want wij zijn Zijn Lichaam! Dus alles is ons ter beschikking, door de kracht van de Heilige Geest, Die in ons woont. Dat is toch geweldig. Alles wat de Here Jezus vrij-zette aan het kruis is van ons, we hoeven het ons alleen maar toe te eigenen, te zorgen dat je er deel aan krijgt. En net zoals je deel kreeg aan je redding, door geloof, krijg je ook deel aan de andere zaken, door geloof.

Want geloof zet de dingen, die bovennatuurlijk zijn vrij en, we hebben het nodig om bovennatuurlijke kracht te ontvangen, en bovennatuurlijke rijkdom en wijsheid, sterkte, eer, heerlijkheid en dankzegging. Om Hem de eer te geven, die Hem toekomt. En dan met zoveel mogelijk mensen, dus neem mee, wie je mee kunt nemen, de oogst is groot!

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s