Gezindheid


Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was, Die, hoewel Hij in de gestalte van God was, het niet als roof beschouwd heeft aan God gelijk te zijn, maar Zichzelf ontledigd heeft door de gestalte van een slaaf aan te nemen en aan de mensen gelijk te worden. En in gedaante als een mens bevonden, heeft Hij Zichzelf vernederd en is gehoorzaam geworden, tot de dood, ja, tot de kruisdood. Filippenzen 2:5-8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Fil.2:5-11

Wij zijn geheel anders, zoals Paulus dat heeft verwoord in Ef.4:20 omdat we Christus hebben leren kennen. In dit vers roept Hij ons op om de gezindheid, de gedachten van de Here Jezus te hebben, m.a.w. te zijn als Hij. En dan geeft hij het voorbeeld van het feit dat de Here Jezus Zijn heerlijkheid in de hemel heeft afgelegd, volledig mens is geworden, daardoor Zichzelf vernederd heeft en de gestalte van een dienstknecht heeft aangenomen en tot aan de dood, Zijn verzoenend sterven, volledig gehoorzaam is geweest. Opofferingsgezindheid heet dat. En dat alles deed Hij voor ons. Er was dus niets goddelijks meer aan de Here Jezus, hoewel Hij natuurlijk nog steeds de Zoon van God was. Maar alle wonderen en tekenen deed Hij pas, nadat Hij gevuld was met de Heilige Geest. Het is daarom dat ook wij de Heilige Geest nodig hebben en vanuit Hem die dingen kunnen doen, die Jezus deed.

Maar het begint met nederigheid, jezelf wegcijferen. Ben je dan niet belangrijk? Jazeker, je bent hartstikke waardevol en je mag er zijn, want juist daarom gaf de Here Jezus Zijn leven. Zelfs als jij de enige mens was geweest op aarde, dan nog was Hij gekomen om voor jou te sterven. Laat de leugen van satan niet in je denken binnen, maar besef dat je waardevol en geliefd bent. Als je Joh.3:16 leest mag je gerust lezen: Zo lief had God mij en vul dan maar je eigen naam in!

Maar naar elkaar hebben we het voorbeeld van Jezus te volgen, zeker in de gemeente. Niemand is belangrijker dan de ander, hoewel er wel gezag en autoriteit moet zijn, maar leiderschap is in de eerste plaats dienen, zoals Jezus dat deed. Dat heeft te maken met een andere manier van denken, van jezelf als een levend offer geven (Rom 12) en doen wat Hij zegt. Die gezindheid komt samen met de andere dingen, die de Heilige Geest in ons leven als we Hem toelaten. Want het een kan niet zonder het ander.

Wees daarom als Hij, vol liefde en waarheid, de ander dienend, wetend dat je zijn geliefd kind bent, ongeacht wat je doet, onvoorwaardelijk. Is dat niet mooi?

—————————————————-—————————————————————

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Doe mee met de Soul Winning Action Training op 6 april a.s. En geef je hier op: http://soul-winning-action-training.ga

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: