Kruisiging


Maar wie van Christus zijn, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd.  Galaten 5:24 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Galaten 5:22-26

Dat is een mooie volzin, van onze vriend Paulus, maar ik weet niet hoe het met jou zit, ik heb daar nog wel eens moeite mee. Je vlees en je hartstochten kruisigen, hoe doe je dat dan? Want zo te zien is het een daad van ons. Dat kan toch helemaal niet? Dus op naar de schuur en een hamer en spijkers halen?

Wel de sleutel zit in de vorige verzen. Daarom is het ook altijd zo belangrijk om het hele gedeelte, de context, te lezen. Daar gaat het om de vrucht van de Geest. Datgene wat de Heilige Geest in ons bewerkt, wat groeit in ons. En dat gaat bij de een nu eenmaal sneller dan bij de ander. Het is ook een vrucht.

Straks ga je het weer zien. Er komt bloesem aan de vruchtbomen. Die worden dan bevrucht, maar pas in de herfst komen de vruchten, die zijn er nog niet in het voorjaar of in de zomer. Zo eenvoudig is dat. Het gaat erom wat je te eten geeft. Is dat je vlees, of is dat je Geest. Waar geef je aandacht aan, want waar je aandacht aan geeft dat groeit. Je kunt er niets aan doen dat het groeit, wel hoe het groeit.

Geef het te eten, bemest het, verzorg en koester het. Dan gaat de vrucht van de Geest steeds meer zichtbaar worden in je leven. Maar doe je dat niet, dan komen de begeerten van het vlees weer naar boven en zit je weer op de verkeerde weg. Als dat gebeurt, geen paniek, je bent nog niet verloren, bekeer je, belijd je zonde en geef je vrucht weer water. Is het zo eenvoudig? Ja, zo eenvoudig is het.

We hebben het met elkaar allemaal veel te moeilijk gemaakt. God wil het in en door ons doen, beiden het willen en het werken (Fil.2:13) We moeten Hem dus de ruimte geven en Zijn gang laten gaan. En merk je dat je in de verleiding komt, vlucht er dan vandaan. Het is al te makkelijk om de duivel er de schuld van te geven, maar die hoeven we alleen maar te weerstaan en dan zal Hij van ons vlieden, vluchten, in de Naam van Jezus.

Dus berg je hamer en spijkers maar weer op en ga aan de slag met het voeden van het goede, Het Goede, de Heilige Geest in jou, dan ga je die vrucht zien en merk je, na verloop van tijd, dat je vlees gekruisigd is. Simpel he?

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s