Reinigen


Omdat wij dan deze beloften hebben, geliefden, laten wij onszelf reinigen van alle bezoedeling van vlees en geest, en de heiliging volbrengen in het vrezen van God. 2 Korintiers 7:1 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2Kor.6:14-7:1

luister je vanavond om 22u weer naar mijn studie bij het programma ‘Op weg met de Bijbel op www.grootnieuwsradio.nl?

We kunnen er niet omheen. Iedere dag worden we beïnvloed door de wereld om ons heen. We staan in de wereld, maar we zijn er niet van. Maar er komt wel veel vuiligheid over ons heen. Van collega’s, die vloeken en roddelen, van de TV programma’s waar we naar kijken, of waar we lang zappen, van de berichten op Facebook en andere sociale media, die we onder ogen krijgen, de radio waar we naar luisteren etc. We hoeven geen kluizenaars te zijn, want we staan in deze wereld, en moeten juist die beïnvloeden, maar dat valt niet altijd mee. Daarom roept Paulus ons op om ernst te maken met de belofte, de belofte, die hij doet in het vorige vers, dat Hij ons tot een Vader zal zijn en wij zijn zonen en dochters. En aangezien God heilig is, moeten wij, als Zijn afspiegeling, dat ook zijn.

Ik moet hierbij denken aan het gesprek tussen Petrus en de Here Jezus bij de voetwassing. Eerst wil hij niet, maar dan helemaal. Maar dan zegt de Here Jezus dat als we eenmaal gereinigd zijn, we alleen de voeten moeten wassen. In die tijd liep men op blote voeten op een soort sandalen. Op de grond was heel veel stof, maar ook uitwerpselen van dieren etc. En het gaat om dat stof, want stof is voedsel voor de slang

En als we dus nog stof aan onze voeten hebben, de dingen die ons, bewust of onbewust aan de voeten kleven, geven we de boze te eten en dat moeten we toch niet willen? Daarom is die dagelijkse reiniging, met het badwater van het Woord, zo belangrijk. Het is een keuze, een bewuste keuze.

Vader God, ik bid om bescherming dat waar ik vandaag ook heen ga er geen vuiligheid bij mij naar binnen zal komen. Ik kies ervoor om me te reinigen van alles wat mijn relatie met U in de weg staat, opdat ik heilig en rein, door het bloed van Uw Zoon, de heiliging zal volbrengen. Tot eer van Uw naam!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://preachingdrummer.wordpress.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s