Zijn tegenwoordigheid


Maar als de wolk opgeheven werd van boven de tent, braken de Israëlieten daarna op; en op de plaats waar de wolk bleef rusten, daar sloegen de Israëlieten hun kamp op.  Numeri 9:17 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Numeri 9:15-23

De wolk, die voor het volk Israel uittrok was het symbool van de manifeste aanwezigheid van Jahweh bij zijn volk. Overdag als wolk en ’s nachts als vuur. Zo wist het volk dat Hij constant bij hen was. En door de beweging van de wolk gaf de Here de instructies. Als Hij opsteeg van de tent, de tabernakel, dan trokken ze verder en als Hij bleef rusten dan sloegen ze hun kamp op. Wat geweldig, die manifeste tegenwoordigheid van de Here der heerscharen, de God van de hemelse legers. Je zou er haast jaloers op worden.

Maar wij hebben de Heilige Geest. Hij is continu in ons aanwezig. Ook Hij wil ons instructies geven hoe we moeten handelen, als we willen luisteren naar Zijn stem, maar Hij schreeuwt niet, verheft Zijn stem niet, maar spreekt in onze gedachten, met en zachte stille stem. Je moet je wel inspannen om Hem te horen en alle andere stemmen het zwijgen op leggen. Ook de tegenstander wil gebruik maken van onze gedachten en daar infiltreren. Daarom is het belangrijk om onze gedachten te vullen met Gods zuivere woord, door de Geest geïnspireerde aanbiddingsmuziek etc. Wat je erin stopt krijg je eruit. Als dat vuilnis is, dan komt er vuilnis uit en andersom.

Blijf letten op de manifeste aanwezigheid van Zijn Geest. Hij gaat nooit bij je weg, maar je moet scherp zijn en letten op Zijn aanwijzingen. Zoals je vroeger een transistor radio zuiver moest tunen om een goede ontvangst te hebben, moeten we ook hier scherp stellen om zoveel mogelijk ruis te onderdrukken. Maar dan weet je wanneer je moet optrekken of juist pas op de plaats moet maken. En als je naar Hem luistert ga je nooit de fout in!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s