Angst voor de dood


Omdat nu die kinderen van vlees en bloed zijn, heeft Hij eveneens daaraan deel gehad om door de dood hem die de macht over de dood had – dat is de duivel – teniet te doen, en allen te verlossen die door angst voor de dood gedurende heel hun leven aan slavernij onderworpen waren.  Hebreeen 2:14-15 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Hebr. 2:5-18

Zoveel mensen, waaronder zelfs kerkgangers zijn bang voor de dood, omdat ze feitelijk het evangelie van de Here Jezus niet kunnen pakken of durven toe-eigenen. Dat is zo ontzettend jammer, omdat, zoals onze tekst van vandaag zegt, de Here Jezus juist gekomen is om ons te verlossen van de angst voor de dood. Want als we Hem hebben aangenomen als onze Redder en Verlosser, dan hoeven we niet meer bang te zijn van en voor de dood, omdat er geen veroordeling is voor wie in Christus Jezus zijn, zegt Rom.8:1. Hij is juist gekomen om ons te bevrijden van die angst, opdat we vrij kunnen leven en genieten van het leven en ons uit kunnen strekken naar de dingen van het Koninkrijk. Mensen die dit niet durven pakken hebben net zo’n bedekking als mensen die niet geloven. Ook zij zijn verblind en zien het licht van het evangelie niet.

En ja, we worstelen allemaal nog wel eens met zonde in ons leven, maar dat maakt je niet minder een kind van God. Want als alleen mensen die perfect leven kinderen van God konden worden, had de Here Jezus niet naar de aarde hoeven komen om ons in alles gelijk te worden en voor onze zonden te sterven. Want dan zou het geen genade zijn, maar verdienste en er is geen milligram eigen verdienste nodig om gered te worden! Alleen geloof.

Jezus kwam om de werken van de duivel, de zonde, de dood, de vernietiging, ziekte, teniet te doen en om allen, die in Hem geloven, en daardoor kinderen van God geworden zijn, te bevrijden van de angst voor de dood. Want het een gegeven dat alle mensen moeten sterven en dan het oordeel, maar niet voor ons die geloven.

Daarom mogen we van harte zingen:

I’m no longer a slave to fear, I am a child of God!


—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Angst voor de dood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s