Iets te wonderlijk?


Zie, Ik ben de HEERE, de God van alle vlees. Zou ook maar iets voor Mij te wonderlijk zijn?  Jeremia 32:27 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jeremia 32: 27-44

Deze vraag behoeft geen antwoord, het is, wat men noemt, een retorische vraag. Want voor God is niets te wonderlijk, Hij is en blijft de God van wonderen.

Even de achtergrond van onze tekst. Jeremia moet van God een akker kopen, vlak voordat de legers van Nebukadnezar Jeruzalem zullen aanvallen, de stad innemen en verwoesten als gevolg van het hardnekkig achterna lopen van valse goden en godinnen. Het was Israel al voorzegd en God heeft geduld gehad en is genadig geweest, maar eens is Zijn geduld op. Jeremia begrijpt niet waarom hij dan die akker moet komen en vraagt dat in zijn gebed aan God, waarin hij ook stelt dat voor de Here niets te wonderlijk is. In het antwoord van God begint Deze dan ook met dezelfde zin. Want voor Hem is niets te wonderlijk. Nogmaals herhaalt Hij de reden waarom het oordeel komt, maar sluit dan af, dat Hij het volk weer bijeen zal brengen. Want Gods bedoeling is altijd herstel. Herstel van de relatie met Zijn volk, maar ook met ons.

Ik heb het al eens vaker gezegd: de redding van een mens is het grootste wonder. Dat een God, zo machtig en hoog verheven omkijkt naar een eenvoudig mensenkind, daar een relatie mee wil en ook nog eens als medearbeider wil inzetten voor Zijn Koninkrijk. Wel die God, voor Wie niets te wonderlijk is, mogen we dienen. Uitzien naar de wonderen die Hij gaat doen, de wonderen die Hij door ons heen wil doen. Want we hebben een bovennatuurlijke God, die ons bovennatuurlijk dingen wil laten doen: denk aan Mark 16:17-18: demonen uitdrijven, in tongen spreken, zieken genezen, tekenen die ons, de gelovigen zouden moeten volgen. Zou voor de Here iets te wonderlijk zijn? Nee, maar Hij wil ons erbij inzetten. Dat is op zich al een geweldig wonder. Zij wij, ben jij daarvoor beschikbaar?

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Groot Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s