De beste weg


Gods weg is volmaakt, de woorden van de HEERE zijn gelouterd, Hij is een schild voor allen die tot Hem de toevlucht nemen.  2 Samuel 22:31 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2 Sam.22

Dit gedeelte uit 2 Sam.22, wat David schreef toen God hem van Saul en al zijn andere vijanden had verlost, komen we ook grotendeels tegen in Psalm 18. Het is een loflied op wat de Here voor David gedaan heeft. David die als jonge knul al gezalfd werd, toen niemand hem in de reke had. Al zijn broers stonden op hun paasbest voor Samuel te wachten, maar toen niemand van hen de uitverkorenen bleek, werd hij gehaald, nog stinkend naar de schapen werd hij gezalfd tot koning over Israel, maar hij had nog een lange weg te gaan totdat hij koning werd, over geheel Israel. Toch zegt hij hier, bij deze Psalm: Gods weg is de beste. Dat is karakter, dat is geloof, dat is vertrouwen, dat God, ondanks je klaarblijkelijke omstandigheden, toch de touwtjes in handen en de regie heeft.

Want we weten dat wat God gesproken heeft, Zij woord, waar is en dat iedereen, die bij Hem schuilt, een Schild vindt, veilig voor gevaar en voor de plannen van de boze. Met elkaar mogen we steeds meer op God gaan vertrouwen, op Hem gaan zien, hoe ons leven er ook uitziet. Want hoe dan ook, Hij is erbij. David ondervond dat, met God kon hij over een muur springen en op een legerbende inlopen zegt hij in vers 30.

Dus stoppen met alleen je boontjes doppen, er samen met Hem tegenaan, dan kan niets ons deren, dan kunnen we alles aan.

Hoe je dag er ook uitziet vandaag, ga hem in met God, met de Heilige Geest. Hij is Degene, Die erbij geroepen wordt, Die klaar staat om ons te helpen. Dan zijn er geen problemen zo groot of je kunt ze aan.

Dank U, Vader God, dat U ons Uw Heiige Geest gegeven hebt, opdat wij alles aan kunnen, Hij onze Helper, Groot van kracht en altijd bij ons is. Dank U, Heilige Geest van God, dat u mij vandaag ook weer in alle omstandigheden helpt, wijsheid en inzicht geeft om te doen wat nodig is, dat u erbij bent

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Advertentie

Een gedachte over “De beste weg

  1. Pingback: De beste weg |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s