Zoeken en vinden


‘U zult Mij zoeken en vinden, wanneer u naar Mij zult vragen met heel uw hart.’

Jeremia 29:13 HSV

Lezen: Jeremia 29:1-14

Here Jezus zei het ook al en hier vinden we het voorschot in het Oude Testament: Zoekt en je zult vinden. Dat geldt zeker voor het zoeken naar God, maar dan wel met een oprecht hart, met heel je hart. Want het is ons hart waar de Here God op gebrand is, dat wil Hij hebben. Daarom zegt Hij ook: mijn Zoon, Geef Mij je hart (Spr.23:26)

Als je echt oprecht, met je hele hart op zoek bent naar Hem, dan zul je Hem vinden. Hij is geen God, Die verstoppertje speelt, nee, Hij wil niets liever dan gevonden worden. Want Hij wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat alle mensen worden gered. (2Petr.3:9)

Maar het gaat om de inzet die je toont, wil je Hem echt ontmoeten? Wil je je leven aan Hem geven, wil je je echt onderwerpen naar Zijn wil? Verwachten we het helemaal van Hem? Of een beetje? Hebben we en God en de rest, is Hij onze geneesheer, maar gaan we toch naar de dokter want stel dat? Ik zeg niet dat je niet naar een dokter mag, maar ik zeg dat we voordat we ook maar ergens heen gaan eerst de Geneesheer, JHWH Rapha Zelf moeten raadplegen. En ja, Hij kan doktoren en ziekenhuizen gebruiken, maar Hij is Degene, Die Zijn genezende kracht, door de striemen van Jezus, beschikbaar stelt aan Zijn discipelen. Jou en mij dus!

Verwachten we het helemaal en enkel en alleen van Hem, of hebben we nog een escape-knop, voor als het helemaal fout gaat?

Ik denk dat er nog zoveel beschikbaar is voor ons allemaal, als we ons helemaal aan Hem toevertrouwen en dus in het diepe springen, in geloof. Want daar ontbreekt het vaak aan.

Ook in dit nieuwe jaar is God weer beschikbaar voor ons, wil Hij Zich laten vinden. Zoals een Vader die zich ‘verstopt’ voor zijn kleine meid, maar toch duidelijk zichtbaar is, opdat zij hem zal vinden, zo is onze hemelse Vader. Hij wil Zich laten vinden, door jou en door mij, in iedere situatie. Zullen we Hem dan maar gaan zoeken, op zoek gaan naar Die God van het altijd Meer?

—————————————————-—————————————————————

* Luister je vanavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://preachingdrummer.wordpress.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Zoeken en vinden

  1. Pingback: Zoeken | Opfrisser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s