Geslaagd plan


‘Wentel uw werken op de HEERE, en uw plannen zullen bevestigd worden.’

Spreuken 16:3 HSV

Lezen: Spreuken 16:1-9

Hoe is het op de derde dag van het nieuwe jaar met je voornemens gesteld? Nagenoeg iedereen heeft ze aan het begin van een nieuw jaar en het spreekwoord zegt dat de weg naar de hel ermee geplaveid is,met andere woorden, ze zijn gedoemd om te mislukken. En ik weet zeker, dat als je naar vorig jaar kijkt dat er toen ook al heel wat voornemens gesneuveld zijn. Misschien niet in de eerste drie dagen, maar in de loop van het jaar toch zeker.

Spreuken biedt ons vandaag de formule waarop onze plannen wel kunnen slagen, namelijk door ze aan de Here voor te leggen, sterker nog, door ze met Hem te maken. Veelal maken we plannen, bereiden we alles voor en als we klaar zijn vragen we of de Here het wil zegenen. Maar we hebben een communicerende God, Die juist in alles wat we doen betrokken wil worden en ons wil leiden. Dus is het nog beter om eerst maar eens te vragen wat God wil dat we gaan doen!

Wil je een andere baan, een nieuw huis, wil je een relatie, sta je voor een andere schoolkeuze? Al dat soort dingen mag je met Hem overleggen, want Hij houdt van ons en wil erbij zijn. Ook in de kleine dingen van het leven, juist om ons voor blunders te behoeden. Vraag het aan Hem. Krijg je een gedachte binnen, vraag of Hij het wil bevestigen als het van Hem is. Denk aan Gideon, die vroeg de gekste dingen, maar God verhoorde het wel. En als je die zekerheid hebt, ga er dan voor. Je hebt sowieso al een paar referentie kaders:

1)het Woord van God, Hij zal nooit iets van je vragen wat tegen Zijn Woord ingaat. 2) Hij wil dat het de Naam van Jezus verhoogd en

3) Hij geeft je rust , Zijn vrede, in je hart.

Als we met elkaar zo het nieuwe jaar ingaan en dit gaan toepassen, en ik preek net zo goed tegen mezelf, dan gaat Hij ons voor heel veel blunders behoeden. Durf je het aan? Laat het me weten of het werkt, ik weet het zeker!

—————————————————-—————————————————————

* Luister je a.s. Vrijdagavond ook weer naar ‘Op weg met de Bijbel, op Gert Nieuw Radio van 22u tot 22:30 met Carola Veldhuizen en ondergetekende?

* Luister hier de eerdere uitzendingen terug van ‘Op weg met de Bijbel’ terug: https://atomic-temporary-22946358.wpcomstaging.com/preken/

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s