Oorzaak en gevolg


‘Gerechtigheid behoedt wie oprecht van weg is, maar goddeloosheid stort een zondaar in het verderf.’

Spreuken 13:6 HSV

Lezen: Spreuken 13:1-6

‘Wie goed doet, goed ontmoet’, luidt een Nederlands gezegde en de Bijbel lijkt dat te beamen. Nu worden we niet gered door goede werken te doen, dat heb ik gisteren in het programma ‘Op weg met de Bijbel nog eens duidelijk uitgelegd (onderaan vind je de link om het terug te luisteren), maar door genade.

Maar het is wel zo, dat wanneer wij rechtvaardig handelen, wanneer we goede dingen doen, de zegen in werking treedt. Denk aan de zegen en de vloek uit Leviticus 26. Dus het doen van Gods wil brengt zeker zegen voort en het nalaten ervan dus niet. Het stort mensen in het verderf.

De mensen die de hypergenadeleer aanhangen zullen nu wel stuiteren, maar ik kan er toch niets anders van maken.

Nogmaals, redding verdien je niet, maar de genade is ook de kracht in je om, uit dankbaarheid, die dingen te doen, die God van ons vraagt. Het verschil tussen wet en genade heb ik al eens uitgelegd aan de hand van verkeersboetes. Als je niet te hard rijdt omdat je anders een bekeuring krijgt, is dat Wetticisme. Wanneer je het doet omdat je anders je medeweggebruikers in gevaar brengt is dat genade, handelend uit liefde.

Zo hebben we met elkaar de mogelijkheid om, waar dan ook, het verschil te maken, omdat wij, daar komt hij weer, geheel anders zijn, omdat we Christus hebben leren kennen. Dat is zo’n ingrijpende gebeurtenis in ons leven, als het goed is, dat we door de Heilige Geest, veranderde mensen zijn, nooit meer dezelfde. Dat is een keuze van je wil, die Hij in je werkt. Leven onder de zegen of de vloek is dus onze eigen keus. Maar die begint met het kiezen voor Jezus!

—————————————————-—————————————————————

* Vanaf vrijdag 10 weken lang te horen op https://www.grootnieuwsradio.nl/ op vrijdagavond van 22-22:30u, in het programma Op weg met de Bijbel

* Die van afgelopen vrijdag gemist? Luister hier terug: https://ssl.streampartner.nl/?usertoken=onda461d2f9e8028ec&itemtoken=7fecc336c79c8019&comments=disable&image=https://www.grootnieuwsradio.nl/l/library/download/113746/headerstapover_opwegmetdebijbel.png

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s