Vijf krachtige woorden


Het volgende las ik op Facebook van Bob Brasset, de man die mij aan het begin van deze eeuw voor het eerst onderwees hoe voorbede zieken te bidden:

VIJF KRACHTIGE WOORDEN

Ik wil je vijf woorden geven. Dit zijn geen gewone woorden. Het zijn zeer krachtige woorden, zelfs levensveranderende woorden! Ik ben er zeker van dat, als je ze op de juiste manier gebruikt, ze je leven zullen veranderen! Het kan heel goed zo zijn dat, terwijl je deze woorden begint te gebruiken, je nooit meer hetzelfde zult zijn. Dit zijn de vijf woorden: ‘MAG- IK-VOOR-JE-BIDDEN?’

Weet je dat aan de meeste mensen nooit iemand die vraag is gesteld? De meeste mensen hebben nooit iemand voor zich laten bidden?

Weet je dat je deze vijf woorden kunt spreken met mensen waarmee je in het dagelijkse leven in contact komt … vrienden, collega’s, familie, vreemden?

Mensen weigeren zelden gebed. Dit eenvoudige verzoek opent de harten van mensen. Goede dingen gebeuren. Jezus gebruikt eenvoudige gebeden. Levens worden veranderd … en het zijn niet alleen de levens van degenen die het gebed ontvangen. Het verandert ook van degenen die uitstappen en bidden. Ik heb het gezien. Mensen die nooit het goede nieuws in hun leven hebben gedeeld … mensen die nog nooit iemand naar Jezus hebben geleid. Plotseling ze bidden met vreemden. Ze leiden mensen naar Christus. Mensen ontvangen genezing, aanmoediging, doorbraak in hun leven. Levens worden veranderd

Deze vijf eenvoudige woorden hebben mij enorm veranderd. Ik heb mensen genezen zien worden in vliegtuigen, in winkelcentra, in de supermarkt, op straat, vreemden gered en bevrijd. Ik zeg dit niet opschepperig. God doet het werk. Ik zie op geen enkele manier iedereen genezen, gered of aangeraakt op bovennatuurlijke wijze. Maar het lijkt dat iedereen de liefde voelt wanneer Sue en ik op deze manier dienen en SOMMIGEN worden genezen en gered. Sommigen van hen zijn vrienden geworden, voor altijd veranderd omdat Sue of ik het gewaagd hebben om hen een eenvoudige vraag te stellen: “Mag ik voor je bidden?” Wat een vraag!

Als je bereid bent om dit glorieuze avontuur te beginnen en bereid bent om die vraag te stellen, zijn hier een aantal tips om je effectief te maken.

1. Volg de Heilige Geest. Verwacht dat Hij je naar de mensen leidt die Hij wil dat je hoort. Ga mensen niet alleen mechanisch of lukraak benaderen. Gebed is geen stormram. Benader mensen met liefde, grote nederigheid en mededogen.

2. Volg de vrede van Christus. Wacht tot je vrede hebt voordat je mensen benadert met deze vraag. Als je angstig of bezorgd bent, pakken mensen dat op. Verwacht de vrede van Christus die alle begrip te boven gaat. Angst, zorgen, angst … al deze ondergraven en verdrijven de zalving die de zegen van God is. Vrede verhoogt de zalving.

3. Heb een dienende houding. Wees oprecht geïnteresseerd in mensen en hun problemen / behoeften. Stel vragen. En als ze je dan uitnodigen om te bidden, bid dan de antwoorden.

4. Bid geen lange gebeden.

5. Houd je ogen open en als je in het openbaar bent, vraag hen ook niet om hun ogen te sluiten.

6. Zoek naar mensen met hun “hoofd naar beneden” … degenen die er ontmoedigd of neerslachtig uitzien. Dit betekent dat je op zoek bent naar mensen die een behoefte hebben en die kennen. Zoek naar mensen die niet arrogant zijn of denken dat ze alles bij elkaar hebben. Zoek naar degenen die gebogen zijn door de problemen van het leven. Dit zijn meestal degenen die erg geïnteresseerd zijn in Jezus en ook naar de kerk willen komen.

7. Laat de liefde van Christus doorschijnen.

Bij een gelegenheid kochten Sue en ik een vaatwasser. We waren met twee verkopers. Een van de mannen kwam uit Roemenië en was de leider. De andere man was een trainee en hij kwam uit Cuba. We verwelkomden hen beiden in Canada. We vroegen een beetje over hun achtergronden. Toen hebben we de aankoop voltooid. Na de aankoop zei ik: “Mag ik voor jullie allebei bidden?” (Eigenlijk zijn dat zes woorden – dat laat zien hoe creatief ik ben! Ik improviseerde en voegde een woord toe!) De mannen zeiden ‘ja’. Terwijl ik korte gebeden bad, werden de woorden zegeningen. Voor de eerste man bad ik financiële zegen en dat hij nog diezelfde dag de beste verkoopdag zou hebben. Voor de Cubaan bad ik ook woorden van vriendelijkheid.

De volgende dag belde de Roemeense man mij. Hij en zijn vriend waren zo geraakt door het gebed. Hij zei tegen me: “Je hebt al gebeden voor de beste verkoopdag.” Weet je dat ik die dag nog meer verdiende dan ik ooit in mijn leven had gedaan. “De verkopen sloegen alle records!.” Hij vertelde me dat hij met mij naar de kerk zou komen en de andere man uit Cuba is nu ook erg geïnteresseerd in Jezus en wil ook naar de kerk komen!

Dus, beste lezer, wees bemoedigd! Je kunt het ook doen. Denk aan de vijf woorden die, ik weet het zeker, je leven veranderen, als je ze nog niet gebruikt.

MAG-IK-VOOR-JE -BIDDEN?

God zegene je

Bob en Sue

2 gedachten over “Vijf krachtige woorden

  1. heel mooi…we gaan ook de straat op maar vragen aan mensen of ze ergens pijn hebben..en bidden dan en komen zo ook tot mooie gesprekken en helaas komen we ook heel veel mensen tegen die niks met God te maken willen hebben…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s