Zonder Uw liefde


‘En al zou ik de gave van de profetie hebben en alle geheimenissen weten en alle kennis bezitten, en al zou ik al het geloof hebben zodat ik bergen zou verzetten, maar ik had de liefde niet, dan was ik niets.’

1 Korinthe 13:2 HSV

Lezen: 1 Kor.13

1 Korinthe 13 is een prachtig stuk proza, geplaatst tussen twee hoofdstukken, die gaan over de geweldige gaven van de Geest. Helaas is dit hoofdstuk vaak misbruikt om deze gaven in een kwaad daglicht te stellen en is de baby met het badwater weggegooid. Want wat was er aan de hand? Zoals we weten uit hoofdstuk 1 ontbrak het de Korinthiers niet aan geestelijke gaven, ze hadden ze allemaal. Maar men ging er prat op en voelde zich meer dan anderen waarbij die gaven nog niet openbaar waren gekomen. Want iedere Geestvervulde christen heeft alle gaven en werking van de Geest, omdat het niet onze gaven zijn, maar de Zijne, en wanneer Hij in ons komt wonen, neemt Hij alles mee wat Hij heeft. Dus ook alle negen gaven van de Geest.

Maar, zoals alles staat of valt dit alles met het gebruik ervan en de manier waarop we ze gebruiken. Doen we dat om te demonstreren hoe geestelijk we zijn, op wat voor een hoog level wij wel niet zijn, dan zijn we verkeerd bezig en verhogen we onszelf. Maar doen we dat om mensen te raken met Zijn liefde en is bewogenheid onze drijfveer, onze motivatie, dan is het het mooiste geschenk wat er is. En, vergeet het niet, het zijn charismata, dus genade gaven, je ontvangt ze niet als beloning, maar uit genade. Dus hebben we de opdracht uit 1 Kor. 14 om de liefde na te jagen en te streven naar de geestelijke gaven, in het bijzonder die van profetie. Maar altijd en altijd in samenwerking met de liefde, anders is het nutteloos. De liefde staat voorop, is het allerbelangrijkste. De liefde wordt geuit door de vrucht van de Geest en als de vrucht en de gaven niet met elkaar in eenheid functioneren dan lopen we mank. Dan zijn we of opgeblazen christenen met een hoop poeha, of vrome christenen zonder kracht.

Beiden, vrucht en gaven, zijn nodig om te functioneren in het Koninkrijk van God en in het bovennatuurlijke. Want dat is wat God wil. Dat we gaan lijken op Jezus, in Zijn bediening, waar je de gaven van de Geest tegenkomt en in Zijn karakter wat overstroomde van liefde. Ik wens te zijn als Jezus luidt een oud kinderliedje. En dat kan, maar alleen door de Heilige Geest.

Laat niemand je misleiden dat het van vroeger is en niet meer van nu, het is vandaag de dag actueler dan ooit! Maar dan wel gedreven door de liefde, om mensen te bereiken met het kostbare evangelie van de Here Jezus Christus!

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Vanaf a.s. vrijdag 10 weken lang te horen op https://www.grootnieuwsradio.nl/ op vrijdagavond van 22-22:30u, in het programma Op weg met de Bijbel

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s