Tegengesteld


Maar Ik zeg tegen u die dit hoort: Heb uw vijanden lief; doe goed aan hen die u haten. Zegen hen die u vervloeken, en bid voor hen die u belasteren.’ Lukas‬ ‭6:27-28‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Lukas 6:7-38

Deze tekst komt uit de Lukas versie van de bergrede, die bekender is in die van Matheus. Maar ook deze is bijzonder. Zeker als het gaat om het liefhebben van je vijand en het goed doen aan de mensen die je haten, alsook het zegenen wie je vervloeken en het bidden voor wie je belasteren. Tegengesteld reageren noemen we dat en het is een belangrijk wapen in de geestelijke strijd. Maar zeker ook toe te pAssen in je dagelijkse omstandigheden. Als er op je werk, of in de buurt, of op het schoolplein, waar je wacht om je kinderen op te halen, merkt dat er over je geroddeld wordt, start dan niet, hoe verleidelijk het ook is, een roddel campage tegen degenen die het over jou hebben. Nee, begin goed over hen te spreken, dat is zegenen, goede woorden over iemand uitspreken. En als men met roddels over anderen bij jou komt, stop het, door te zeggen dat je het niet wil horen. Voordat je het weet heeft men je bevuild met informatie die je niet wilde weten, maar het zet zich vast in je denken en je laat je erdoor beïnvloeden bij het nemen van beslissingen.

Wij moeten tegengesteld reageren en dat kunnen we ook omdat we Geheel Anders zijn, omdat we Christus hebben leren kennen, weet je nog (Ef.4:20) En we worden erbij geholpen door de Heilige Geest, want Die wil het ons leren. En het is wat men tegenwoordig omdenken noemt, dus vernieuwing in je denken, de vrucht van de Geest in een vernieuwd mens. Lastig? O, ja, zeker wel, maar je zult merken dat het makkelijker wordt als je er je levensstijl van maakt. Laat geen negativiteit toe in je leven, anders wordt je negatief, en wij hebben toch een plus (kruisteken) achter onze naam? Reageer tegenovergesteld dan met wat men jou aandoet en je zult versteld staan hoe snel de dingen zullen veranderen. Ook dat is een daad van geloof!

Een gedachte over “Tegengesteld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s