Vrees God


‘De slotsom van al wat door u gehoord is, is dit: Vrees God, en houd u aan Zijn geboden, want dit geldt voor alle mensen.’ Prediker‬ ‭12:13‬ ‭HSV‬‬

Lezen: Prediker 12:1-14

Prediker is aan het einde van zijn boek, dat niet zo bekend is. Hooguit dat alles een tijd heeft en waar de Byrds een hit mee scoorden (Turn, turn, turn), maar hij komt tot een belangrijke conclusie: dat we God moeten vrezen en ons aan Zijn geboden moeten houden. Dat is nogal wat. En je kunt dat ook nog eens verkeerd uitleggen. Het woordje Vrezen heeft namelijk niets met angst te maken, maar met ontzag. Want we hoeven voor God niet bang te zijn, als we Hem kennen, door de Here Jezus Christus, als onze liefdevolle Vader. Maar wel ontzag. Diep ontzag. Want Hij is ook een verterend vuur, ontzagwekkend, de Schepper van hemel en aarde. De Meester van het Universum, de koning van het heelal. We mogen Hem niet in het ootje nemen en Hem niet tekort doen. Hij is en blijft God, de Almachtige, weet je nog? Dus naast onze liefde voor Hem, kan er ook dat ontzag zijn voor Zijn grootheid en Zijn almacht. Omdat Hij, hoewel Hij zo intiem als een Vader met ons wil wezen, ook die geweldige grote God is.

En Hij heeft Zijn geboden niet voor niets gegeven. Zijn regels zijn leven en bieden bescherming tegen van alles en nog wat. Maar we houden ze niet opdat Hij van ons houdt, want Zijn liefde is onvoorwaardelijk, we proberen ze te houden omdat Hij van ons houdt en we Hem willen plezieren, doen wat Hij fijn vindt De enige vraag, die alle mensen zal worden gesteld in het oordeel is: Wat heb je met Mijn Zoon gedaan? Met het offer wat Hij gaf, met de liefde die Hij geeft? En als je dan kan vertellen dat je Hem hebt aangenomen als je Redder en Verlosser is er geen oordeel meer, omdat je in Hem bent. (Rom.8:1)

Dus is er geen vrees in de zin van angst nodig voor wie de Here Jezus kennen als hun Heiland, ook niet of je het wel goed doet. Want door de Heilige Geest zijn we in staat om te leven zoals Hij het wil. Het is onze keuze of we dat doen, ja, dan nee…..

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s