Wandelen


Ik ben God, de Almachtige! Wandel voor Mijn aangezicht en wees oprecht.  Genesis 17:1 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Genesis 17:1-8

De Here God openbaart zich in de Bijbel met verschillende Namen, waarvan de verbondsnaam JHW,H in de Nederlandse bijbel HERE met hoofdletters geschreven, wel de bekendste is. Maar opmerkelijk is het dat, hoewel God hier in dit stukje een verbond gaat sluiten met Abraham, Hij een andere Naam gebruikt: God de Almachtige, of te wel El Shadai. Ik blijf het jammer vinden dat de vertalers de Namen van God vertalen naar het Nederlands en je zo weinig verschil hoort, hooguit leest, in Zijn Namen. Maar God de Almachtige is een goede vertaling, want hiermee laat Hij zien, dat voor Hem niets te wonderlijks is. Hij is immers de Almachtige.. en dat zegt Hij tegen een bijna 100 jarige, met een vrouw die onvruchtbaar is. Ik zal jullie maken tot een menigte van volken. Dat kan Je dus alleen ook maar zeggen als je de Almachtige bent. En wij kennen de geschiedenis en dan is het makkelijk, maar ls je er nog voorstaat wordt het een heel ander verhaal. Toch werpt Abraham zich op zijn aangezicht, teken van aanbidding en luistert hij naar wat God te zeggen heeft.

Hij krijgt eerst een opdracht die uit twee delen bestaat: Wandel voor Mijn aangezicht een wees oprecht. God houdt van wandelen. Hij wandelde met Adam in de Hof, hij wandelde met Henoch en Hij wil met Abraham wandelen en ook met jou en mij. Wandelen betekent dat je samen ergens naar op weg gaat, maar ook dat je geniet. Het is iets anders dan je ergens heen spoeden, dan rennen. Het is een beetje kuieren, genieten van elkaars gezelschap. En dat is nu precies wat Hij wil. Relatie. Samen met Hem je leven door wandelen, de dingen van het leven bespreken, intimiteit! Wandelen voor Zijn aangezicht is dus relatie, je in de tegenwoordigheid van God weten. En dan gaan er mooie dingen gebeuren. Willen we dat? Dat Hij zo close is met ons, dat er niets meer voor Hem verborgen blijft? Hij wil het zo graag met ons! Denk je eens in, de Almachtige wil met jou aan de wandel, dat is toch geweldig?

En Hij vraag dat we oprecht zijn, eerlijk, niets achterhouden. Gewoon zijn wie we zijn. Niet opgeblazen van kijk mij nu eens, nee, we mogen komen, zoals we zijn. En Hij verandert ons dan naar zoals Hij is, door Zijn Geest. Eerlijk zijn en oprecht zijn is ook je fouten niet verhullen of anderen er de schuld van geven, het is je openstellen voor Hem. Dat is wat God, de almachtige, de El Shadai met ons wil. Is dat niet geweldig?

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Gaat het dit jaar wel lukken. Courage (terug) in de top 1008. Stem vandaag! https://www.grootnieuwsradio.nl/top1008/stem

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig: https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Een gedachte over “Wandelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s