Hulp roepen


De HEERE is allen nabij die Hem aanroepen,  allen die Hem in waarheid aanroepen. Psalm 145:18

Lezen: Psalm 145

Deze tekst behoeft eigenlijk geen uitleg, in al zijn eenvoud zegt het waar het op aankomt. Als er een nood is in je leven, roep Hem aan. En roepen doe je niet zachtjes, roepen doe je met stemverheffing.

Ik denk aan Bartiméus. Hij was blind, hij had van Jezus gehoord en hij hoorde de mensen die hem voorbijliepen over Hem praten. Dat was toch degene die blinden genas? En hij dacht, loopt Hij nu aan mij voorbij? Dat zal niet gebeuren en hij begon te roepen: Jezus, Zoon van David, help mij! En toen ze zeiden dat hij zijn mond moest houden, begon hij nog harder te roepen, dezelfde tekst, waarmee hij Jezus aanduidde als de Messias: Zoon van David, Help mij. En toen hij bij Jezus gebracht werd vroeg Die: wat wil je dat ik doen zal? Alsof Hij dat niet kon raden… Maar daar gaf Hij niet om, hij gaf duidelijk antwoord: ‘ik wil ziende worden’, en Jezus genas Hem. We zien hier 2 principes: Hij bleef roepen, liet zich niet de mond snoeren en bleef doorgaan tot er antwoord was en hij specificeerde duidelijk zijn nood. Want dat doen we niet om God te vertellen wat we nodig hebben, Die weet het al, maar om onszelf te bepalen wat er nu precies aan de hand is.

En dan komt God met Zijn hulp. In waarheid aanroepen, dus niks verbergen, Hij weet het toch al en dan is Hij nabij en komt met Zijn oplossing. Wat telt is volkomen afhankelijkheid van Hem, en doen wat Hij zegt, dan kan Hij erbij om je te helpen. Helpt je dat vandaag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s