Krachtbron


Hij geeft de vermoeide kracht

en Hij vermeerdert de sterkte van wie geen krachten heeft.Jesaja 40:29

Lezen: Jesaja 40:27-31

Morgen mag ik weer aan het werk, na een heerlijke vakantie. Begonnen met de Power and Love School met o.a. Todd White en Robby Dawkins, waar we heerlijk weer geestelijk opgeladen zijn en daarna nog een kleine twee weekjes in Duitsland, net over de grens. En ja, vakantie is heerlijk, er lekker even tussenuit, even iets anders dan de dagelijkse beslommeringen. Maar daar ligt niet onze kracht, hoe nodig we dat ook hebben. Onze kracht is een geestelijke kracht. Want wanneer we alleen maar leven van vakantie tot vakantie en de rest van de tijd ons hoofd boven water proberen te houden, gaan we dat niet redden en lopen we toch tegen een burn-out op. En het is goed om van tijd tot tijd geestelijk opgeladen te worden, maar het is ook goed om weer uit te delen. Vanavond start onze ‘oude’ groep van de Discipel-Bijbelschool weer en donderdag beginnen we weer een nieuwe cyclus met onze Module over gebed (er zijn nog een paar plaatsen, dus heb je interesse, geef je gauw hier op!) En dat kunnen we alleen maar doen, omdat we zo’n geweldige krachtbron hebben. Dat zegt onze dagtekst ook. Ben ik dan nooit moe? O ja wel hoor, als ik een dag van 10u heb gewerkt en ik kom thuis en het huis zit vol met mensen die hongerig zijn naar meer van God, dan heb ik vaak even een ‘powernapje’ Maar het gebeurt ook dat ik thuis kom en iedereen er al is. Dan schakel ik over en ga meteen door. En ik zeg dat niet om op te scheppen, maar om te getuigen. Want ik doe dat niet, maar dat komt door de kracht die in mij werkt, de Heilige Geest. Hij is de geweldenaar in mij, Hij geeft mij kracht, Hij vermeerdert mijn sterkte. Want in alles wat ik doe, wil ik afhankelijk zijn van Hem, van de Kracht, Die in mij woont.

Als we die niet zouden hebben, waar zouden we zijn? Maar Hij is er en Hij laat nooit af. Ook in mijn dagelijks leven, mijn werk, heb ik de leiding van de Geest nodig. Zo vaak had ik al problemen, die onoplosbaar leken, maar die na inroepen van de Helper bij uitstek heel eenvoudig werden opgelost.

En daarom, als de omstandigheden je te zwaar worden, als je het niet meer aankunt, weet dat Hij klaar staat om je te helpen, om je nieuwe krachten te geven en je te versterken. Hij wordt niet moe, zegt het vers hiervoor, Hij deelt alleen maar uit. En wij mogen weten aangesloten te zijn op die nooit aflatende krachtbron, op de Heilige Geest, Himself. Dan kan je alles aan, is er geen probleem te groot, dan vertel je niet aan God hoe groot je probleem is, maar vertel jij je probleem hoe groot God is, en dan is het ineens een heel ander verhaal. Ben je nog niet aangesloten op die Krachtbron? Vraag of Hij je wil vullen en Hij komt, dat heeft Hij Zelf beloofd! (Luk.11:13)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s