Hoogspringer


Want met U ren ik door een legerbende,

met mijn God spring ik over een muur. Psalm 18:30

Lezen: Psalm 18

Deze Psalm is een soort van beschrijving van David’s leven, vanaf dat hij moest vluchten tot en met zijn kroning als koning. Hij heeft daarbij heel wat gevaren doorstaan, met name de achtervolgingen door Saul zijn berucht. Maar God redde hem uit al die gevaren. Hij is trouw gebleken.

Zo zie je dat als je gezalfd bent voor een bediening het dan niet altijd van een leien dakje gaat en er strijd op de loer ligt, flinke tegenstand zelfs. In Davids geval van het hoogste gezag, de Koning en zelfs familie, Saul was ook zijn schoonvader.

Maar als we vast blijven vertrouwen op de Here, dan komt het goed. Want dan kan niets ons deren. Dat is de tekst van vandaag. Niks jammeren, niks klagen, jezelf beetpakken en er tegenaan. Want we zijn feitelijk onoverwinnelijk, omdat we gevuld zijn met de grootste kracht, die er is. De explosieve kracht van de Heilige Geest. Dan kun je, als David zeggen: Met U ren ik door een legerbende heen. Dat is niet niks, maar wij hebben geen toverdrank, zoals Asterix en Obelix, want zoiets moet je je er bij voorstellen, nee, wij hebben iets veel beters. Om de vergelijking vast te houden. Asterix moest bij elk gevecht weer een slokje nemen, terwijl Obelix dat niet meer hoefde, hij was er als kind al in gevallen en had voor zijn leven genoeg. Wel, wij hebben de Heilige Geest en zijn daar, als het goed is mee doordrenkt, we hoeven niet ieder keer als het op een confrontatie aankomt eerst opgeladen te worden, we zijn het al. Wel is het goed om bij tijd en wijle de accu’s bij te laden en voor een vernieuwde vulling te gaan, maar in principe is het zo, dat we meteen klaar zijn, op het moment dat het nodig is. Dan kunnen we op de legerbende, waar David het over heeft af gaan, want we hebben macht gekregen over de gehele legermacht van de vijand (Lucas 10:19) en is ons geen obstakel te hoog.

Of we het willen of niet, op het moment dat we in Gods Koninkrijk zijn binnengekomen zijn we toegetreden tot Gods machtige Leger en zijn we in een strijd terechtgekomen. Maar we weten, dat we, samen met Hem, meer dan overwinnaar zijn. En zoals David, zijn we voor geen kleintje vervaard. Dat is geen spierballentaal, dat is de realiteit van het leven. Maar gelukkig niet in eigen kracht, maar met de Opstandingskracht van de Heilige Geest in ons. Dan springen we over ieder obstakel, iedere omstandigheid heen, geestelijke hoogspringers en de lat kan nooit hoog genoeg liggen.

Een gedachte over “Hoogspringer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s