Volharding


Verblijd u in de hoop. Wees geduldig in de verdrukking. Volhard in het gebed. Rom.12:12

Lezen Rom.12:9-21

Zomaar drie vermaningen in een tekst, zo tussen neus en lippen door. Vermaningen zijn niet altijd negatief, eigenlijk nooit, het heeft in onze taal een negatieve klank gekregen, maar het betekent feitelijk bemoedigen en aanvuren. Dat is wat Paulus hier doet met de gemeente in Rome. Ze moeten zich verblijden in de hoop. Nu is hoop altijd iets wat men in de toekomst plaatst. We hebben hoop, omdat we straks in de hemel, als Jezus terugkomt, het beter zullen hebben. Een soort escapetoets, dus. Maar in ons, schrijft Paulus elders, is Christus, de Hoop der heerlijkheid [Col. 1:27]En doordat Hij, door de Heilige Geest in ons is, zijn wij in staat om dezelfde tekenen en wonderen te doen, die Hij deed, zijn we in staat een overwinnend leven te lijden, de werken van de satan, ook in ons eigen leven, te vernietigen.

Lieve mensen, wanneer gaan we beseffen wat voor een oneindige, sterke kracht wij in ons hebben, God de Heilige Geest Himself. Dat is reden om blij te zijn. Om overvloedige vreugde te hebben.

Maar dan is er wel kans dat we oppositie tegen komen, verdrukking, zo je wilt. Maar als we gaan leven vanuit die kracht en vrijmoedigheid, dan moet de duivel bang worden voor ons. Want als we alleen maar boodschappen gaan doen en we zien iemand die iets mankeert en we bidden daarvoor en die persoon geneest en geeft zijn leven aan Jezus, dan verliest de satan terrein. Dan zijn we een gevaar voor zijn rijk, want dat brokkelt af.

En we kunnen dat, door Die Hoop der heerlijkheid, Die in ons woont. Als 50000 christenen in Nederland, iedere dag het evangelie zouden delen met 1 persoon, dan hebben we in een jaar tijd heel Nederland bereikt! Maar dat betekent wel uitstappen en gaan doen!

En een leven van gebed, een contante open lijn met de Vader. Heer wat moet ik doen, wat heeft U voor die persoon? Waarmee mag ik die bemoedigen? De afgelopen dagen ben ik enorm bemoedigd op deze conferentie. Ik heb niet veel nieuws geleerd, maar wel bevestigd in de dingen die we al doen. En nog meer aangevuurd om er anderen in mee te nemen.

De Lieve, vrede en de nederigheid, die we in Christus hebben zijn massa vernietigingwapens, want ze vernietigen de werken van de boze. Hij komt met onrust, haat en hoogmoed. Maar in het Koninkrijk van God staat alles op zijn kop. Tegengesteld reageren noemen we dat. Of ook wel Gij Geheel Anders!

Een gedachte over “Volharding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s