Niet voor niets


Daarom, mijn geliefde broeders, wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere, in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere. 1 Kor.15:58

Lezen: 1Kor.15:50-58

Aan het eind van dit geweldige hoofdstuk over de opstanding van de Here Jezus, benadrukt Paulus de lezers van de brief nog eens dat ze sterk en standvastig, onbeweeglijk staat er, moeten zijn. Zich dus niet het hoofd op hol moeten laten brengen door mensen die zeggen dat Jezus niet echt is opgestaan. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds kerken, die dat leren, overigens…. want als Jezus niet is opgestaan, dan is ons geloof tevergeefs. Laat je niet in met dat gif, we hebben een levende Heiland!

En ze moeten overvloedig zijn in het werk van de Here. Niet karig, overvloedig in de verkondiging van het evangelie, de blijde boodschap, dat er hoop, redding en eeuwig leven is, voor een ieder die gelooft. Dat is de boodschap die moet klinken, die we voorop onze lippen moeten hebben. Niet alleen de evangelisten. Iedere gelovige. Wij hebben de taak om de wereld te vertellen dat Jezus leeft en door dat te demonstreren door wonderen en tekenen. En dat werk is nooit leeg, staat er. Dat kan ook niet, omdat we de belofte hebben uit Jes. 55:11 dat Gods Woord nooit ledig zal wederkeren, maar doen wat Hem behaagt. En Hij heeft behagen in de redding van zondaren!

Daarom kan het niet anders zijn, dat ook iedere, Geestvervulde gelovige die dorst naar zielen zou moeten hebben. Daarom ontvangen we de Heilige Geest, om kracht te ontvangen om te getuigen en zielen te winnen voor het koninkrijk van God! (Hand.1:8)

En dat zal nooit gebeuren zonder vrucht, als het goed is. Maar al te vaak lees ik dat mensen zo fijn gezaaid hebben, maar de Here Jezus zei dat de oogst groot was. Er is geen boer die gaat lopen zaaien als de oogst staat te verpieteren op het veld! Er moet worden geoogst. Maar dat zijn we blijkbaar reëlere, of we zijn er te bang voor.

Tijdens de kiXtart op 29 september gaan we je leren hoe dat moet, dus kom en geef je op (zie onder) iedereen kan het, je hebt er geen roeping voor nodig, alleen de Heilige Geest, zo eenvoudig is het. Met dankbaarheid lees ik om de 14 dagen de verslagen van ons team op www.curacao4Jesus.wordpress.com, waar ze trouw de straat op gaan en waar mensen worden gewonnen voor Jezus. Afgelopen zaterdag weer 6. Dat kan alleen als je er tijd voor vrij maakt en er op uit gaat, en wanneer je altijd bereid bent rekenschap af te leggen van de hoop, die in je is.

Overvloedig in het werk van de Here, de boodschap, waar Hij Zijn leven voor gaf, brengen aan een wereld, verloren in schuld. Dat is toch het mooiste wat er is?

—————————————————-—————————————————————

* Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan op opfrisser.7wees@gmail.com

* Kom naar onze module over gebed in Dordrecht: http://www.arbeidersindeoogst.nl/module-gebed

* Leer evangeliseren in de kracht van de Heilige Geest: op 29 september in Rotterdam: http://www.kiXtart.ga

* Wil je ons steunen? Dat kan eenvoudig hier https://bunq.me/helponsoogsten

* Draag je geloof uit https://www.xshirts.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s