Mooi gemaakt


Ik loof U omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben;

wonderlijk zijn Uw werken,

mijn ziel weet dat zeer goed. Psalm 139:14

Lezen: Psalm 139:1-18

Heb je dat ook gehad, dat je net na de geboorte een baby’tje hebt vastgehouden en je je verbaasd hebt hoe mooi alles gemaakt was? Zeker als het je eigen (klein)kind was, weet je dat. Alles erop en eraan, vingertjes, teentjes nageltjes, gewoon compleet. En een wonder. Dat de liefde tussen man en vrouw zoiets heeft voortgebracht toen een zaadje van die miljoenen het eitje binnendrong en de conceptie plaatsvond. En allemaal omdat God dat zo gepland had. Daar spreekt deze Psalm over. Dat God een plan heeft met een ieders leven, dat het in feite al van te voren vaststaat. Dat Hij het in Zijn boek geschreven heeft, met liefde, in de hoop en de verwachting dat dat nieuwe schepsel zou opgroeien in de vreze des Heren. Geweldig, hoe God al vanaf ons prille begin erbij betrokken is.

Maar dan zijn er natuurlijk zoveel factoren die kunnen beïnvloeden dat het fout kan gaan. Denk aan abortus. Er worden in Nederland zo’n 27000 abortussen per jaar uitgevoerd. Allemaal mensjes voor wie God een plan had en die hij in Zijn boek had opgeteld. In Nederland is abortus toegestaan tot de 24ste week. Ik heb een doodgeboren dochtertje gehad, Lisa, van 25 weken. Ze was gehandicapt en had geen kans om te overleven, of om zwaar gehandicapt geboren te worden. Het eerste wat de gynaecoloog voorstelde was dan ook: meteen weghalen. Dan kan je natuurlijk, als christen, in principe wel tegen abortus zijn, maar als je zelf voor die keus staat is het toch anders. We besloten om het toch niet te doen, onder andere deze Psalm hielp daarbij. En toen zij eenmaal geboren was, was ze compleet. Een mensje met alles erop en eraan. Ze was klein natuurlijk, ze paste in zo’n niervormig spuugbakje van het ziekenhuis, maar ze was compleet. Zulke baby’s worden dus nu, gezond en wel, vermoord, ik heb er geen ander woord voor. En ik wil niemand veroordelen, want ik ken de situatie niet, maar 27000 per jaar, dat zijn er toch zo’n 500 per week, zeg maar 100 per dag….. ons past alleen maar verootmoediging …

Maar het feit is daar dat God een plan heeft met ons leven, hoe oud je op dit moment ook bent en dat Hij voor je wil zorgen, dat Zijn hand op ons is en dat Hij ons prachtig heeft gemaakt. Kijk maar eens in de spiegel en loof de Heer, dat Hij zo’n prachtwerk geleverd heeft. Je bent mooi gemaakt, tot in de details. Een Masterpiece van de bovenste plank, leer jezelf te accepteren zoals je bent en van jezelf te houden, want je bent een meesterwerk, waardevol en alleen met het bloed van Jezus te betalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s