Trouwe Roeper


Hij Die u roept, is getrouw: Hij zal het ook doen. 1 Tes.5:24

–Lezen: 1 Tes. 5:19-28

Ieder mens is geroepen. Geroepen om bij God te zijn, een relatie met Hem te hebben. Hj wil niet dat er ook maar iemand verloren gaat, maar dat alle , ja je leest het goed a l l e mensen worden gered! Dat is de roeping van iedereen, ook van hen die (nog) niet geloven. Daarom is het ook helemaal niet moeilijk om tot geloof te komen, omdat alles al is voorbereid. Jezus laatste woorden voor Hij stierf waren, niet voor niets, het is volbracht!
Er hoeft niets meer aan toegevoegd te worden. Het aanbod van de genade ligt klaar, voor ieder mens. Het enige wat je moet doen is luisteren naar die stem, naar die klop op de deur en open doen. Www.gratisgeschenk.nl kan je daarbij helpen.

Dan, als we tot geloof gekomen zijn, zijn we opnieuw geroepen, om te wandelen in de kracht van de Heilige Geest en in het bovennatuurlijke. Het zijn tenslotte de tekenen en de wonderen waaraan de gelovigen herkenbaar moeten zijn, omdat die ons horen te volgen. Daar heb je geen bijzondere roeping voor nodig, zoals velen ons willen doen geloven, maar de Heilige Geest, Die het zal doen door ons heen. Wat je moet doen om dat te ervaren is zoeken naar de doop in de Heilige Geest, zo je die nog niet ontvangen hebt en dan erin gaan wandelen en handelen. Vragen om vrijmoedigheid om uit te stappen. Dit Gebed kan je daarbij helpen.

En dan kan het zijn dat je een speciale roeping hebt ontvangen om iets te doen in je gemeente, kerk, of waar dan ook. Dan ontvang je daar een zalving voor en zul je succesvol zijn is alles wat je doet, omdat je beweegt in de roeping. Maar voor alle drie de roepingen geldt: dat God trouw is en het zal doen.

Soms moet je wachten, zoal Jozef. Dertien jaar, wat een geduld, maar alles wat hij deed, ook al was dat niet in zijn roeping was goed en plichtsgetrouw. Hij zeurde niet en mauwde niet, hij deed wat hij moest doen en dat hielp hem om later de roeping te volbrengen.

Of David, als herdersjongen vanachter de schapen gehaald, nog stinkend en al, eigenlijk helemaal vergeten, o ja, die hebben we ook nog. Maar trouw in wat hij deed, ook in het wachten. Zelfs toen Saul op een presenteerblaadje werd aangeboden vergreep hij zich niet aan zijn leven, maar weende later, toen hij hoorde dat Saul was gestorven

Wacht af als je geroepen bent, totdat God het bevestigt en je de ruimte geeft, hoe moeilijk ook, Hij is misschien nog aan het werk aan ons karakter of zo. Maar wees trouw in het kleine, we hebben de belofte dat Hij het zal (gaan) doen. En Hij is trouw, echt waar!

Een gedachte over “Trouwe Roeper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s