Nalatenschap


Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet zoals de wereld die geeft, geef Ik die u. Laat uw hart niet in beroering raken en niet bevreesd worden.Joh.14:27

Lezen: Joh. 14:15-31

Het zijn zo’n beetje de laatste woorden, die de Here Jezus tot Zijn discipelen spreekt. Het ‘sta op laten we van hier gaan uit vers 31 betekent dat ze op weg gaan naar Getsemané, waar Hij gevangen genomen zal worden om tenslotte gekruisigd en gedood te worden. Maar voordat dat allemaal gebeurt vertelt Hij Zijn dierbare vrienden wat ze allemaal kunnen verwachten, dat ze niet bedroefd en bang hoeven te zijn, want…. ze zullen de Heilige Geest ontvangen. Hij zal hen nooit verlaten (vers 16) maar bij hen blijven tot in eeuwigheid. En dan geeft Hij hen Zijn vrede, Hij laat hen die na, als een erfenis en geeft het als een geschenk. Die vrede waar we het al over hadden gisteren en eergisteren, die wereld niet kan vatten, maar die zo bijzonder is. Wanneer ik mensen tot de Here heb geleid, laat ik ze vaak even diep ademen. ‘Hoe voelt dat?’ Vraag ik dan. En dan voelen ze rust, vrede. De Vrede van de Here Jezus en van de Heilige Geest. Want in een wereld die vol onrust zit, vol zorgen is Zijn vrede het enige die rust kan geven.

Het is een nalatenschap, dus hebben we er recht op, we mogen het gaan halen bij Hem en het is een geschenk, wat we uit moeten pakken en mee aan de slag moeten gaan.

Beide kanten van de zaak zijn nodig om die vrede te ervaren, je moet er dus mee aan de slag, maar je hebt het al wel. Op het moment dat je hart opent voor de Here Jezus, komt Hij, door de Heilige Geest in ons wonen en neemt Hij die vrede mee.

Yoga geeft je geen rust, ademhalingsoefeningen evenmin en medicatie al helemaal niet, die verdooft slechts. Echte vrede waar je wat mee kunt is alleen beschikbaar bij Hem. Ervaar je het niet? Breng alles wat je onvrede brengt bij Hem en laat het daar, zie gisteren, en ontvang die rust en die vrede. Helemaal gratis en voor niets. Als de nalatenschap van de Here Jezus, Die dat allemaal vrijzette door Zijn offer aan het kruis!

2 gedachten over “Nalatenschap

  1. Pingback: Nalatenschap |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s