Durf jij het aan?


Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. — 1 Petrus 5:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Petrus 5:5–9

Nog niet zo lang geleden plaatse ik een Opfrisser met als titel Zorgen maken is zonde. En opnieuw komt er een tekst op ons pad, die dat bevestigt.

Het heeft natuurlijk ook te maken met je Godsbeeld. Als je een beeld hebt van Iemand die ergens ver weg zit en Zich na de schepping niets meer van de wereld heeft aangetrokken, dan zal deze tekst je niets zeggen. Maar als je het beeld hebt van een Vader, Die Zich ontfermt over Zijn kinderen , Die geïnteresseerd is in de kleinste dingen en Die voor ons wil zorgen, dan komt dit al dichterbij. Dit heeft iets te maken met een welvaartsevangelie evangelie, nee God wil dat het Zijn kinderen goed gaat. (3 Johannes:2) Zoals alle ouders dat met hun kinderen willen. Je zorgt voor ze tot ze op eigen benen kunnen staan, maar dan nog zorg je voor ze.

Meer nog dan een aardse vader dat kan, doet onze hemelse Vader dat. Daarom moeten wij er geen tijd aan besteden om ons zorgen te maken, maar ons eerst richten op het Koninkrijk van God. Als we dat doen, zullen we alles ontvangen wat we nodig hebben, misschien niet meer, alhoewel God een God van overvloed is, maar in ieder geval niet tekort. Als God voor de dieren en de bloemen op het veld zorgt, hoeveel te meer doet Hij dat voor Zijn kinderen. Oke, Hij zal je soms testen en dingen op het allerlaatste moment geven, maar Hij laat je nooit in de kou staan. De vraag is of we het durven, durven we de controle over dit soort dingen uit handen te geven en Hem volledig te vertrouwen? Want als we al onze zorgen wegwerpen, op Hem, zijn we dat wel kwijt. Dan gaat Hij het doen. Durf je Hem het roer van je leven te geven? En te geloven dat Hij in alles zal voorzien? Durf jij het aan?

Als we Gods Koninkrijk op de eerste plaats zetten dan hebben we de hemelse garantie dat er voor ons gezorgd gaat worden. De vraag is of je gelooft dat dat ook zo is….. doe je dat, werp dan al je zorgen op de Here. Vergeet niet dat deze tekst is ingeklemd tussen een tekst over vernederen en de duivel die rond gaat als een briesende leeuw, het heeft dus ook te maken met je zelf vernederen en geestelijke strijd.

Advertentie

Een gedachte over “Durf jij het aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s