Opwekking


en Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen.

2 Kron.7:14

Lezen: 2 Kron.7:10-22

Wie verlangt er nu niet naar opwekking? Komend weekend komen er weer duizenden bij elkaar in Biddinghuizen om daar voor het eerst of opnieuw een aanraking van de Heilige Geest te ontvangen en dat is geweldig.

Maar in het tekstgedeelte van vandaag ontvangen we de sleutels voor opwekking, want zonder deze dingen, die de Here God Zelf aanreikt, vindt er geen opwekking plaats!

De Here Zelf verschijnt, voor de tweede keer aan Salomo, na de inwijding van de tempel. Hij aanvaardt deze plek als een plek van verootmoediging en gebed, maar waarschuwt het volk, dat het wel in Zijn wegen moet wandelen, anders komen er straffen. Wij zien dat als straffen, maar het is eerder oorzaak en gevolg, wanneer je niet binnen de 10 geboden, de beschermende handen van de Heer blijft, ben je een prooi voor satan. Dat is wat zonde doet, het brengt scheiding.

Maar als Gods volk, waarover Zijn Naam is uitgeroepen

1 in ootmoed buigt, zich verootmoedigt, belijdt en erkent dat ze gezondigd hebben,

2 bidt, zonder gebed geen opwekking. Gebed voor het land, voor hooggeplaatsten, voor verlorenen (www.doeltreffendbidden.nl)

3 Zijn aangezicht zoekt, het alleen van de Here en Zijn genade verwachten

4 en zich bekeert, kappen met de verkeerde dingen in ons land, abortus, het gelijkstellen van samenwonen, ongeacht het geslacht, met het huwelijk tussen man en vrouw, euthanasie, maar ook het oordelen, wijzen met de vinger etc.

Dan,

En alleen dan

1 zal de Here vanuit de hemel horen, onze gebeden komen dan voor Zijn troon en in aanmerking voor verhoring

2 dan zal Hij onze zonden vergeven, komt Zijn genade vrij beschikbaar, dankzij het verlossende werk van de Here Jezus

3 en zal Hij ons land genezen en herstellen.

Zonder deze 4 elementen kunnen we conferenties organiseren wat we willen, maar gaat er niets gebeuren. In Rotterdam hebben ze dat begrepen. Daar gaat men bij elkaar komen om dit te gaan doen, ik heb daarom hoop voor Rotterdam, dat de opwekking daar gaat beginnen, er vele zielen zullen worden gered en het vandaar uit, als Poort van ons land en naar Europa zal doorbreken.

Wil je God zien gaan bewegen in je eigen leven, dan zijn deze vier sleutels eveneens onmisbaar. Pas ze toe en ontvang Zijn zegen!

Advertentie

2 gedachten over “Opwekking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s